elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El programa 'La Diputació a les Comarques' rep 2.000 visites a Requena en 2 setmanes

El programa 'La Diputació a les Comarques' rep 2.000 visites a Requena en 2 setmanes
  MÉS FOTOS
  El programa 'La Diputació a les Comarques' rep 2.000 visites a Requena en 2 setmanes - (foto 2)
  El programa 'La Diputació a les Comarques' rep 2.000 visites a Requena en 2 setmanes - (foto 3)
  El programa 'La Diputació a les Comarques' rep 2.000 visites a Requena en 2 setmanes - (foto 4)
  El programa 'La Diputació a les Comarques' rep 2.000 visites a Requena en 2 setmanes - (foto 5)
  El programa 'La Diputació a les Comarques' rep 2.000 visites a Requena en 2 setmanes - (foto 6)

  L'exposició 'Memoria de la modernidad' de la Diputació de València ha completat el nombre de places de les visites guiades a la mostra a Requena en al voltant de dues setmanes. La resposta del públic ha sigut tan forta que la institució està valorant la possibilitat d'augmentar l'oferta per a donar eixida a la demanda per a conéixer els tresors artístics de la Corporació provincial.

  De fet, en aquests 15 dies s'han produït al voltant d'1.800 visites a les dues mostres, 'Memoria de la modernidad' i 'Conoce la Diputación', una xifra que supera en molt les expectatives, segons ha valorat la pròpia organització, en un municipi d'al voltant de 21.000 habitants i una comarca, Requena-Utiel, amb 43.100, la qual cosa suposa un 10% de la població.

  A tot açò s'uneix l'àmplia oferta d'activitats paral·leles programades en el marc del programa 'La Diputació a les Comarques', amb el que Requena es consolida com a referent cultural a la Comunitat Valenciana. Més de 70 accions previstes al llarg dels pròxims tres mesos, que tenen com a objectiu traslladar l'experiència de visitar una exposició artística a noves dimensions de coneixement.

  Visites nocturnes teatralitzadas, tallers infantils o concerts del Sona la Dipu, el programa musical de la Diputació, són algunes de les propostes que ja estan en marxa en la localitat; una àmplia oferta cultural amb la qual es pretén humanitzar les obres exposades i portar-les a un nou nivell experiencial. Un exemple és la proposada 'Diálogos con las obras', amb la qual s'aprofundirà cada vegada en un quadre, coneixent aspectes més enllà de la història de l'art.

  En la mateixa línia s'enfoquen les visites guiades i les nocturnes teatralitzades, que posaran llum i ampliaran determinats aspectes de les mostres, de la mateixa forma que les taules redones amb artistes i la trobada amb cronistes locals. Així mateix, es preveu un maridatge amb vins de la zona que pose en relació la cultura vitivinícola i artística, en la qual col·laborarà l'Escola de Viticultura i Enologia de Requena.

  Però hi ha molt més. Els més xicotets també tenen el seu espai, amb l'organització d'una sèrie de tallers infantils que servisquen per a posar en relació art, educació i cultura d'una forma entretinguda i amena. Així mateix, la música està present en la ciutat amb la realització de concerts de grups del Sona la Dipu, com l'actuació aquest passat divendres de la banda La Hora del Té. A l'agost, coincidint amb les Fiestas de la Vendimia, els grups capdavanters del Sona visitaran Requena.

  Les exposicions itinerants de la Diputació es poden visitar a Requena fins al pròxim 3 de setembre. Posteriorment, continuaran el seu recorregut per les capitals de la província, arribant a Alzira, Gandia, Ontinyent, Torrent i Sagunt. Una iniciativa fruit de la voluntat de la nova Diputació de dignificar la institució i acostar el seu patrimoni a les comarques. En les mostres, a més de conéixer millor la institució, es poden contemplar obres de Sorolla, Pinazo i Equipo Crónica, entre unes altres.

  Pujar