elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
TRES DIES DE DOL OFICIAL

Mor Mercedes Peris, primera alcaldessa de Requena

Mor Mercedes Peris, primera alcaldessa de Requena
  • Mercedes Peris era infermera i durant vint anys es va dedicar a la política municipal, on va arribar a exercir com a alcaldessa

Ha mort Mercedes Peris, una figura clau en la política de Requena que va exercir nombroses responsabilitats municipals. Des del Partit de Requena i Llogarets lamenten la seua pèrdua i recorden el seu treball al consistori requenenc que va ser "brillant".

"La mort de Mercedes Perís deixa a Requena un gran buit al puzle que hem construït a Requena des dels començaments de la democràcia fins al dia d'avui. Mercedes ha posat moltes peces d'aquest puzle, sense les quals avui Requena no seria ni molt menys el que és”.

Mercedes Peris Chanzá va ser la primera dona que va ocupar el càrrec d'alcaldessa de Requena, el 14 de febrer del 1984, succeint a Tomás Berlanga. Va ser alcaldessa 7 mesos, i regidora tant al govern com a l'oposició des del 1979 al 2003, dedicant 24 anys de la seua vida a ajudar en la gestió del municipi, compaginant-ho amb el seu ofici d'Infermera Cap de l'Hospital de Requena.

Entre les seues gestions cal destacar que va ser l'encarregada d'efectuar a Madrid la gestió perquè es poguera establir a Requena l'Hospital Comarcal. Mercedes va ser nomenada filla adoptiva de Requena.

"Els que han conegut Mercedes són conscients que va ser una dona excepcional, amb un gran esperit de treball i d'ajuda envers els altres. Requena perd una gran dona a qui devem molt, una persona irrepetible", lamenten en un comunicat .

"Des del Partit de Requena i Llogarets volem transmetre el nostre més sentit condol a la seua família, amics i amics. Descansa en pau, alcaldessa", conclou el text.

Pujar