elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

'Memoria de la modernidad' consolida a Requena l'oferta patrimonial de la Diputació

'Memoria de la modernidad' consolida a Requena l'oferta patrimonial de la Diputació
  MÉS FOTOS
  'Memoria de la modernidad' consolida a Requena l'oferta patrimonial de la Diputació - (foto 2)
  'Memoria de la modernidad' consolida a Requena l'oferta patrimonial de la Diputació - (foto 3)
  'Memoria de la modernidad' consolida a Requena l'oferta patrimonial de la Diputació - (foto 4)
  'Memoria de la modernidad' consolida a Requena l'oferta patrimonial de la Diputació - (foto 5)
  'Memoria de la modernidad' consolida a Requena l'oferta patrimonial de la Diputació - (foto 6)

  El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha visitat de nou l'exposició 'Memoria de la Modernidad' a Requena, aquesta vegada acompanyat pels responsables de la Cambra de Comerç de València, amb el seu president José Vicente Morata al capdavant. Rodríguez ha pogut comprovar l'èxit que està tenint aquesta selecció d'obres del patrimoni artístic de la Corporació provincial, que en poc més d'un mes acumula ja 3.000 visites en el Museo de Arte Contemporáneo Florencio de la Fuente, junt amb la mostra 'Conoce la Diputación'.

  'Memoria de la Modernidad' arreplega una selecció de pintures, dibuixos i escultures d'artistes com Sorolla, Pinazo, Carmen Calvo, Benlliure, Miquel Navarro o Equipo Crónica, entre uns altres, que formen part del ric patrimoni artístic de la Diputació de València. En paraules de Jorge Rodríguez, qui va decidir democratitzar aquest patrimoni acostant a les comarques valencianes aquestes obres que fins ara penjaven en despatxos o romanien conservades en magatzems, "aquesta exposició ajuda a reescriure la història de l'art valencià".

  Amb un programa que inclou una sèrie d'activitats paral·leles com a visites nocturnes teatralitzades, tallers per acostar l'art als xiquets, xarrades amb els autors, tasts de vi i cava amb l'escola de Viticultura en la Iglesia de San Nicolás comentant les obres i concerts del Sona la Dipu, entre unes altres, 'La Diputación en las Comarcas' s'ha convertit en un dels grans projectes de la legislatura, amb l'objectiu de donar a conéixer la institució als valencians i permetre'ls gaudir del patrimoni cultural d'una institució amb més de 200 anys d'història.

  Requena s'ha convertit, amb ajuda de la Diputació, en la capital cultural de la comarca i la província, amb un ampli ventall d'activitats, inclosa 'Memoria de la Modernidad', que romandran en la comarca fins al 3 de setembre, abans de viatjar cap a Alzira, on desembarcarà el gran projecte sociocultural de la Diputació en l'últim trimestre de l'any. Per a 2018 la itinerància arribarà a altres dues capitals de comarca: Gandia a La Safor i Ontinyent a la Vall d'Albaida.

  Pujar