elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Èxit de participació en la primera edició de 'CatArte' a Requena

Èxit de participació en la primera edició de 'CatArte' a Requena
  MÉS FOTOS
  Èxit de participació en la primera edició de 'CatArte' a Requena - (foto 2)
  Èxit de participació en la primera edició de 'CatArte' a Requena - (foto 3)
  Èxit de participació en la primera edició de 'CatArte' a Requena - (foto 4)
  Èxit de participació en la primera edició de 'CatArte' a Requena - (foto 5)
  Èxit de participació en la primera edició de 'CatArte' a Requena - (foto 6)
  Èxit de participació en la primera edició de 'CatArte' a Requena - (foto 7)
  Èxit de participació en la primera edició de 'CatArte' a Requena - (foto 8)
  Èxit de participació en la primera edició de 'CatArte' a Requena - (foto 9)

  Aforament complet en la primera edició de 'CatArte'. Al voltant de 80 persones s'han donat cita en el Templo San Nicolás de Requena per assistir a un maridatge entre vins i obres d'art, en el marc de l'estada en la ciutat de l'exposició 'Memoria de la modernidad' de la Diputació de València, que pretén acostar a les comarques valencianes el ric patrimoni de la institució provincial.

  Els assistents han gaudit de l'experiència sensorial de beure un bon vi requenenc mentre es contemplava una pintura d'Iturralde, 'Figura imposible'; una de José María Brel, 'El triunfo de la República', i una d'Eusebio Sempere, 'Las estaciones'. La Feria Requenense del Vino (FEREVIN) ha sigut l'encarregada de subministrar els vins, que han consistit en un negre bobal de Bodegas Murviedro, un blanc de la Academia de los Nocturnos, de Pago de Tharsys; i un enterizo cava brut.

  D'aquesta manera, el negre bobal s'ha maridat amb el quadre 'Figura imposible', fent referència al concepte de l'irrealitzable per a referir-se a un vi que durant un temps es va considerar difícil de ser de qualitat provinent de la varietat bobal; el blanc s'ha unit a l'obra de 'Las estaciones', posant en comú les tessitures florals amb la primavera; i el cava s'ha relacionat amb 'El triunfo de la República', destacant els conceptes de gas, explosió i revolució.

  'CatArte' ha consistit en un tast comentat dirigit per Pedro Navarro, director de l'Escola de Viticultura i Enologia de Requena i per altres dos enòlegs de l'Escola, Francisco Gabaldón i Nicolás Sánchez. Una experiència emmarcada en el conjunt d'activitats realitzades amb motiu de l'arribada a Requena de la mostra 'Memoria de la modernidad', dins del programa 'La Diputación en las Comarcas', que tracta d'acostar els serveis que ofereix la Corporació, així com el seu patrimoni artístic als municipis valencians.

  L'activitat ha estat organitzada per la Diputació de València en col·laboració amb l'Escola de Viticultura i Enologia de la pròpia Corporació i l'Ajuntament de Requena, sent tal l'èxit que des de l'organització s'està plantejant realitzar més edicions de l'activitat en les següents ciutats a les quals arribe la mostra, com una forma original d'acostar patrimoni, cultura i gastronomia a la ciutadania valenciana.

  Pujar