elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació proposa un maridatge de vins i art a Requena en el marc del seu recorregut per les comarques

La Diputació proposa un maridatge de vins i art a Requena en el marc del seu recorregut per les comarques
  MÉS FOTOS
  La Diputació proposa un maridatge de vins i art a Requena en el marc del seu recorregut per les comarques - (foto 2)
  La Diputació proposa un maridatge de vins i art a Requena en el marc del seu recorregut per les comarques - (foto 3)

  S'entén per maridatge la unió, analogia o conformitat amb que algunes coses s'enllacen o corresponen entre si; en el cas de la gastronomia i el vi, es tracta de casar un aliment amb un vi determinat, de manera que la combinació resultant destaque les propietats i delícies de tots dos productes.

  Una experiència que apel·la als sentits i que s'emmarca en el conjunt d'activitats realitzades amb motiu de l'arribada a Requena de la mostra 'Memoria de la modernidad', dins del programa 'La Diputación en las Comarcas', que tracta d'acostar els serveis que ofereix la Corporació, així com el seu patrimoni artístic als municipis valencians.

  En aquest cas, el maridatge s'ha elevat a un nou nivell, el de la combinació de vi i pintura. "Sempre es diu que el vi té part d'art i de cultura. Amb aquesta activitat volem posar en valor els vins de Requena, ampliant la vivència a altres sentits", ha assenyalat Pedro Navarro, director de l'Escola de Viticultura i Enologia de Requena, pertanyent a la Diputació de València.

  'CatArte' consisteix en un tast comentat dirigit pel propi Navarro i per altres dos enòlegs de l'Escola, Francisco Gabaldón i Nicolás Sánchez. Es maridaran dos vins i un cava amb tres obres de l'exposició, que han sigut escollides atenent a criteris de semblança entre parts de les pintures i característiques específiques dels vins, creant una experiència sensorial completa.

  Un vi blanc macabeu serà l'encarregat de maridar amb 'Las estaciones' d'Eusebio Sempere; un negre bobal amb 'Figura imposible' de José María Yturralde; i un cava de Bodegas Coviñas amb 'El triunfo de la República' de José María Brel. Sobre els motius d'aquestes singulars connexions es podran descobrir en el propi tast, en el qual els assistents podran degustar els vins.

  L'activitat està organitzada per la Diputació de València en col·laboració amb l'Escola de Viticultura i Enologia i l'Ajuntament de Requena, dins del programa de més de 70 accions preparades en el marc de l'exposició 'Memoria de la modernidad', que recorrerà diferents municipis de la província per acostar el patrimoni de la Corporació provincial. Serà el pròxim 8 de juliol a les 20 de la vesprada en el Museo de San Nicolás de Requena. L'aforament és limitat.

  Pujar