27 d’octubre de 2020 27/10/20

El Consell destaca l'auge en la demanda del cava de Requena a causa de la seua qualitat

El Consell destaca l'auge en la demanda del cava de Requena a causa de la seua qualitat - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El Consell destaca l'auge en la demanda del cava de Requena a causa de la seua qualitat - (foto 2)

  El secretari autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero, ha destacat l'auge en la demanda del cava de Requena, a causa de la qualitat que els cellerers de la localitat han aconseguit en l'elaboració d'este producte.

  Després de la inauguració de la XXVII Fira Requenense del Vi, Ferevin 2017, Rodríguez Mulero ha assenyalat que el sector està fent un important esforç per oferir un producte excel·lent, atractiu als consumidors més exigents, i per la difusió dels valors dels vins i dels caves valencians en els mercats consolidats de la Unió Europea.

  Respecte d'això, ha afegit que amb l'ajuda de la Conselleria s'estan intensificant accions de promoció en els mercats extra comunitaris. No obstant això, ha indicat que les activitats dirigides a la promoció dels vins valencians cobren cada vegada un major protagonisme, especialment en les produccions locals i més respectuoses amb el medi ambient.

  Durant el primer semestre de 2017, les exportacions de vi valencià han crescut un 4,5%, amb un import pròxim als 93 milions d'euros. Xina s'ha convertit en el principal consumidor de vi valencià, seguit pels mercats europeus de França i Alemanya. Rússia i Estats Units són el quart i la quint destinació de les exportacions.

  Així mateix, ha indicat que des de la Conselleria també es treballa en l'àrea d'investigació, a través de l'IVIA, per a aconseguir vinyes més resistents a les plagues i les malalties, i que s'adapten al canvi climàtic.

  A més, el secretari autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural ha assegurat que l'oferta enoturística de cellers i cooperatives s'ha revelat com una ferramenta de màrqueting molt vàlida per a difondre la cultura del vi i la seua vinculació al territori, que permet a més dinamitzar sectors lligats entre si com l'hostaleria o la gastronomia i fixar població en el territori.

  La Fira Requenense del Vi (FEREVIN), que se celebra fins al 27 d'agost, és una de les mostres monogràfiques sobre vi més importants de la Comunitat Valenciana i s'ha convertit en un punt de trobada anual per a tots els professionals del sector vinícola d'Utiel-Requena, reunint en l'edició actual a 26 expositors. A més de les tradicionals degustacions, durant els quatre dies que dura l'esdeveniment, s'han organitzat altres activitats paral·leles, com a tastos comentades de vi.

  Pujar