elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alumnes de la Escuela de Viticultura y Enología de Requena participen en un projecte europeu per a la conservació de la natura

Alumnes de la Escuela de Viticultura y Enología de Requena participen en un projecte europeu per a la conservació de la natura
  • Estudiants del centre d'estudis de la Diputació de València han participat en la creació d'una plantació de teixos seleccionats per a la conservació d'esta espècie en el Camp de Pràctiques i Experiències Forestals El Almendro

MÉS FOTOS
Alumnes de la Escuela de Viticultura y Enología de Requena participen en un projecte europeu per a la conservació de la natura - (foto 2)

Alumnes de la Escuela de Viticultura y Enología Félix Jiménez de Requena han participat en una iniciativa per a la conservació de la natura mitjançant la plantació de teixos, emmarcada en el projecte europeu ‘LIFE Teixeres’.

Així, estudiants del Cicle de Grau Mitjà d'Aprofitament i Conservació del Medi natural i del Cicle de Grau Superior de Gestió Forestal i del Medi natural han plantat teixos per a crear un hort clonal en el Camp de Pràctiques i Experiències Forestals El Almendro. Este terreny de 35 hectàrees situat en El Rebollar, Requena, és l'eix vertebrador de les pràctiques que realitza l'alumnat de l'escola de la Diputació de València.

Prèviament, els alumnes van preparar el bancal i, a continuació, van introduir la planta. En les pròximes pràctiques s'instal·laran tubs protectors i un sistema de reg per degoteig. Així mateix, des del Centre per a la Investigació i l'Experimentació Forestal (CIEF) s'ha dut a terme la recol·lecció de llavors autòctones, la seua conservació i la producció de planta.

Els horts clonals suposen una reserva genètica que permet preservar la singularitat de les poblacions autòctones, per això s'empren per a la conservació d'espècies de plantes. Així mateix, proporcionen la llavor per a reforçar la població actual o per a crear nous nuclis, alhora que es convertixen en punts de dispersió natural per als hàbitats pròxims.

El projecte de conservació de natura ‘LIFE Teixeres’ rep finançament del programa ‘LIFE’ de la Unió Europea i es desenvolupa en la Comunitat Valenciana baix la coordinació de la Generalitat Valenciana, Vaersa, i el CIEF com a coordinador tècnic.

Així, amb l'objectiu de millorar l'estat de conservació i la capacitat d'adaptació dels boscos mediterranis de teix en l'àmbit valencià, el projecte ‘Conservació i restauració de boscos relictes de Taxus baccata’, s'ha convertit en la iniciativa més rellevant per a la millora de l'hàbitat del teix en el territori valencià.

Pujar