elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Representants d'Educació es reuneixen amb responsables de 8 ajuntaments pel pla Edificant

Representants d'Educació es reuneixen amb responsables de 8 ajuntaments pel pla Edificant
  • Els consistoris d'Albatera, Benidorm, La Vila Joiosa, Meliana, Pedreguer, Sagunt, Sueca i València, amb els quals s'han mantingut reunions hui, s'han adherit al pla Edificant

MÉS FOTOS
Representants d'Educació es reuneixen amb responsables de 8 ajuntaments pel pla Edificant - (foto 2)
Representants d'Educació es reuneixen amb responsables de 8 ajuntaments pel pla Edificant - (foto 3)
Representants d'Educació es reuneixen amb responsables de 8 ajuntaments pel pla Edificant - (foto 4)
Representants d'Educació es reuneixen amb responsables de 8 ajuntaments pel pla Edificant - (foto 5)
Representants d'Educació es reuneixen amb responsables de 8 ajuntaments pel pla Edificant - (foto 6)
Representants d'Educació es reuneixen amb responsables de 8 ajuntaments pel pla Edificant - (foto 7)
Representants d'Educació es reuneixen amb responsables de 8 ajuntaments pel pla Edificant - (foto 8)

Representants d'Educació s'han reunit hui amb els responsables dels ajuntaments d'Albatera, Benidorm, La Vila Joiosa, Meliana, Pedreguer, Sagunt, Sueca i València per a determinar conjuntament en quins casos s'acolliran al pla Edificant i, si és així, quines actuacions en matèria d'infraestructures escolars es prepararan per a tramitar a partir del 2018 perquè estan molt clares i quines s'avaluaran una vegada es realitzen les memòries econòmiques en cada cas.

En aquest sentit, en els 8 casos s'ha manifestat l'adhesió al pla Edificant.

Per a iniciar les tramitacions dels processos de construcció de centres a partir del 2018 mitjançant Edificant, en el cas de València s'ha decidit la construcció del nou institut a Patraix, l'IES 41, la construcció de nou del CEIP Nicolau Primitiu i del CEIP Fernando de los Rios i l'ampliació del menjador del CEIP Carles Salvador. A més, s'estudiarà la possibilitat de construir en un futur un nou CEE a la ciutat.

En el cas de Sueca s'ha decidit l'ampliació del CEE Miguel Burguera, la rehabilitació del CEIP El Carrasquer i actuacions menors al CEIP Cervantes.

Pel que fa a Sagunt s'ha acordat la construcció d'un nou institut, l'IES Número 5, l'ampliació de l'aulari taller a l'IES Eduardo Merelló, millores al CEE Sant Cristòfol i la construcció d'un menjador a l'aulari d'infantil del CEIP Victoria y Joaquin Rodrigo.

En el cas de Meliana, s'ha acordat la construcció d'un nou CEIP i actuacions de millora als dos CEIP de la localitat i a l'IES La Garrigosa.

Pel que fa a La Vila Joiosa, s'ha acordat la construcció de nou del CEIP Doctor Álvaro Esquerdo, l'ampliació de l'IES Marcos Zaragozá i diferents actuacions de millora a 6 escoles i 2 instituts de la localitat.

En el cas de Pedreguer es valorarà si es fa una rehabilitació integral o si es construirà de nou el CEIP El Trinquet.

Pel que fa a Benidorm mitjançant el Pla Edificant s'assumiran les obres del CEIP Vasco Núñez de Balboa i s'estudiarà la possibilitat de realitzar diferents actuacions al CEIP Leonor Castellano.

Finalment, amb l'Ajuntament d'Albatera s'ha acordat la construcció de nou del CEIP Cervantes i la nova construcció del CEIP Verge del Rosari, quan acaben les actuacions al centre anterior. També s'estudiarà fer obres de millora menors a l'IES Antonio Serna .

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha organitzat 153 reunions amb ajuntaments de tot el territori valencià per a determinar conjuntament si s'acolliran al pla Edificant i si és així, quines actuacions en matèria d'infraestructures escolars es prepararan per a tramitar a partir de 2018 perquè estan molt clares i quines s'avaluaran una vegada es realitzen les memòries econòmiques en cada cas.

Per comarques, es realitzaran 43 reunions amb municipis d'Alacant, 30 amb responsables de consistoris de Castelló i 80 de les comarques de València.

Cal recordar que el pla Edificant pretén agilitzar els tràmits per a la construcció i millora dels centres educatius valencians i permetrà als ajuntaments que se sumen al programa avançar en la tramitació dels expedients per a les actuacions que consideren prioritàries als seus centres educatius. Els municipis faran les sol·licituds i la Generalitat serà la que generarà el crèdit a què els ajuntaments s'acolliran.

En aquest sentit, Educació ha previst un pressupost de 213 milions d'euros per al 2018 en matèria d'infraestructures educatives. Als 102 milions que es destinen des d'Educació a aquest objectiu per al pròxim any, s'hi sumen 111 milions a disposició dels ajuntaments valencians per a agilitzar la tramitació i la licitació de les obres, i, per tant, la construcció i la intervenció en els centres educatius que ho necessiten.

Pujar