elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Rafelbunyol instal·la 8 Punts de Lectura en parcs i zones a l'aire lliure

Rafelbunyol instal·la 8 Punts de Lectura en parcs i zones a l'aire lliure
  • Aquests nius han sigut realitzades pel PFQB de Fusteria Metàl·lica de la localitat.

MÉS FOTOS
Rafelbunyol instal·la 8 Punts de Lectura en parcs i zones a l'aire lliure - (foto 2)

L'Ajuntament de Rafelbunyol aposta pel foment de la lectura per a commemorar el Dia del Llibre amb la campanya "Punts de Lectura, Nius de Cultura".

La regidoria de Cultura ha posat en marxa una activitat de foment de la lectura entre la ciutadania a través de la instal·lació de 8 "Punts de Lectura, Nius de Cultura", és a dir, 8 casetes de llibres a l'aire lliure, realitzades pel PFQB de Fusteria Metàl·lica de la localitat.

Una innovadora iniciativa que s'inspira en el moviment bookcrossing a través del qual persones anònimes deixen llibres en llocs públics, no obstant això, en aquest cas, els llibres són proporcionats per la Biblioteca Pública Municipal de Rafelbunyol.

"Per fora sembla una caixa niu enorme per a pardals, però en lloc d'això acull històries. Es tracta d'una xicoteta biblioteca gratuïta per a promoure la lectura en espais públics a l'aire lliure amb la màxima d'agafa un llibre i retorna'l en aqueix o un altre niu quan l'hages llegit" ens compta Fran López, alcalde de Rafelbunyol.

A més, aquestes casetes tenen una bonica peculiaritat i història darrere de cadascuna d'ella, ja que estan fetes per cadascun dels alumnes del PFQB de Fusteria Metàl·lica de la localitat.

"Hem decidit retolar cadascun dels punts de lectura amb el nom del seu artífex com a manera d'agrair el seu esforç. Els alumnes del taller s'han bolcat enormement en aquest projecte, es notava la seua motivació en treballar en alguna cosa que anava a ser per al seu poble i estar a la vista de tot el món" afirma Alicia Piquer, regidora de Cultura.

Així mateix, des de la Biblioteca Municipal se sol·licita, a usuaris i visitants, cura, civisme i respecte per a tractar el material a la seua disposició i anima a la població a canviar el mòbil per un exercici d'oci tan sa i recomanable com és llegir un llibre.

Pujar