elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Rafelbunyol impulsa “Planeta Blue”

Rafelbunyol impulsa “Planeta Blue”

  El Col·legi Públic Verge del Miracle, en col·laboració amb les Regidories d'Educació i Medi Ambient, ha llançat un projecte mediambiental i educatiu titulat "Planeta Blau".

  Un projecte, promogut per l'empresa local Rael Arquitectura, que naix de la preocupació pel medi ambient i es basa en la conscienciació a l'alumnat i a tota la Comunitat Educativa sobre el reciclatge de tots aquells elements de la vida quotidiana que puguen ser reutilitzats.

  El projecte contempla la realització d'accions concretes cada any, treballant en cada curs amb un producte diferent. En aquesta primera edició es centrarà en el reciclatge d'oli, en una iniciativa anomenada "Planeta Oli".

  L'oli usat de cuina és un dels agents més contaminants, ja que és capaç de crear una capa, difícil d'eliminar, per damunt de l'aigua, la qual cosa dificulta el pas d'oxigen i quan arriba als rius mata la seua fauna.

  La raó per la qual s'ha decidit començar amb l'oli és perquè un litre d'aquest oli usat pot contaminar fins a mil litres d'aigua, és a dir, la quantitat d'aigua equivalent al consum mitjà d'una persona a l'any.

  Per al reciclatge d'oli usat, s'han repartit quasi 1000 embuts, un a cada membre de l'alumnat del Col·legi Públic Verge del Miracle, amb l'objectiu que introduïsquen en botelles de plàstic tot l'oli de cuina que s'utilitze a casa

  La recollida d'oli es farà en el Centre Educatiu els dimarts, tot el que s'arreplegue se ficarà dins dels bidons col·locats en un lloc accessible

  Es tracta per tant d'un important projecte de sensibilització amb el medi ambient, sota la premissa que "per a canviar el món... primer fem-ho nosaltres" que a més compta amb una part social, ja que tot l'oli serà venut a una empresa i els diners que s'arrepleguen seran destinats a un projecte d'acció social d'una ONG.

  Reciclar és una responsabilitat de tots, però és imprescindible orientar els xiquets i xiquetes des de molt primerenca edat, ja que en un futur seran els i les principals responsables del planeta. Planeta Oli compta també amb la col·laboració de Resial i Tamar, per fer possible la iniciativa juntament amb l'empresa impulsora i l'Ajuntament de Rafelbunyol.

  Pujar