elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Rafelbunyol constitueix el jurat per a la primera edició del seu "Premi d'Investigació"

Rafelbunyol constitueix el jurat per a la primera edició del seu "Premi d'Investigació"
  MÉS FOTOS
  Rafelbunyol constitueix el jurat per a la primera edició del seu "Premi d'Investigació" - (foto 2)

  Ahir es va constituir el jurat de la primera edició del seu "Premi d'Investigació Rafelbunyol". Un certamen impulsat per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Rafelbunyol amb l'objectiu d'enriquir el coneixement sobre el municipi, fomentant l'estudi, la investigació i la millora de la documentació referent a la localitat.

  El jurat està format per: Juan José Borràs Almenar. Llicenciat en Ciències Químiques. Doctor en Química per la Universitat de València, catedràtic de la Universitat en l'àrea de coneixement de Química Inorgànica i exdirector del Parc Científic de la Universitat de València; i Llorenç Delgado i Santos, llicenciat en Geografia i Història, professor d'educació secundària i escriptor; Laura Natividad Soriano, educadora social i psicopedagoga, tècnica de la Direcció General de l'Institut Valencià de les Dones; Rosa Navarro Piquer, llicenciada en Filologia Catalana i directora de l'Escola de Persones Adultes de Rafelbunyol; Agustí Granja González, graduat en Informació i documentació, itècnic de la Biblioteca Municipal de Rafelbunyol com a secretar i Alicia Piquer Sancho, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Rafelbunyol (sense vot) com a presidenta.

  Ahir es varen reunir a la Biblioteca Municipal per a analitzar els 7 projectes presentats durant tota la semana fins al el pròxim 7 d'octubre quan s’harà públci el fallo i es donarà conèixer a la persona guanyadora de la beca de 2.500 euros.

  Els projectes d'investigació sobre Rafelbunyol, podien ser de molt diversa índole: social, cultural, històric, ambiental, econòmic, o qualsevol altre. I així s'ha vist plasmat en la documentació presentada.

  Per a l'alcalde de Rafelbunyol, Fran López: "amb aquest premi podrem conéixer en més profunditat la identitat de Rafelbunyol i volem agrair a totes i tots els participants que el seu interés i predisposició".

  Alicia Piquer, regidora de Cultura, assegura que “és molt important que a la primera convocatòria d'aquest premi d'investigació local s'haja presentat 7 projectes de diverses disciplines. Per a la seua correcta anàlisi hem seleccionat el jurat en funció de la tipologia de projectes presentats.” A més, afig, “cal destacar que tot el jurat és de Rafelbunyol, als qui volem agrair que hagen acceptat, ja que el que volem és que les investigacions i projectes servisquen al poble de Rafelbunyol, amb aquesta convocatòria apostem pel coneixement local i per posar en valor la investigació sobre el municipi per a esmenar un dèficit de documentació existent”.

  Pujar