elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Rafelbunyol commemora el 8M amb multitud d'activitats i posa el focus en els drets "per a totes les dones"

Rafelbunyol commemora el 8M amb multitud d'activitats i posa el focus en els drets "per a totes les dones"
  • Monòlegs, tallers, xarrades, un sopar de dones i diverses activitats componen una àmplia programació que té com a objectiu visibilitzar i sensibilitzar sobre la igualtat

MÉS FOTOS
Rafelbunyol commemora el 8M amb multitud d'activitats i posa el focus en els drets "per a totes les dones" - (foto 2)

L'Ajuntament de Rafelbunyol commemora el 8 de març amb la campanya "Tots els drets per a totes les dones" #AmbDretsEsNaix, amb l'objectiu principal de donar a conéixer a les dones què són els drets que protegeixen tots els àmbits de la seua vida i que interioritzen que també són drets humans.

Un any més, la regidoria d'Igualtat ha organitzat la Setmana de les Dones i la Igualtat, que tindrà lloc de l'1 al 10 de març amb activitats per a totes les edats i públics.

"Commemorem, un any més, el Dia de la Dona amb activitats dirigides a tota la població i amb activitats educatives amb l'objectiu de visibilitzar que la igualtat és una realitat i es relaciona amb molts drets als quals la societat actual, homes i dones, no han de renunciar" declara Fran López, alcalde de la localitat.

Monòlegs, tallers, xarrades, un cinefòrum activitats juvenils, activitats de foment lector, animacions infantils, activitats esportives i un sopar de dones amb un sorteig de productes i serveis oferits pel comerç local, juntament amb la lectura del manifest componen la programació d'aquesta setmana.

Una programació que s'acompanyarà de la campanya de visibilització i sensibilització per xarxes socials per a presentar les vindicacions històriques de les dones, per a reconéixer-les com a part de la història de la humanitat desmuntant així la criptogínia.

"Ens ha semblat important recordar que determinats drets que s'assumeixen com a reeixits, no sempre ho han estat i hi ha hagut moltes dones que han lluitat per a aconseguir-los i no han sigut reconegudes” afirma Alicia Piquer, regidora d'Igualtat.

"Volem recuperar la genealogia feminista, donar a conéixer a les dones que és el sufragi i el que suposa en la seua vida per a valorar l'eina democràtica que és en la protecció dels seus drets. A més d'implicar la ciutadania i en els centres educatius en la participació en el desenvolupament dels objectius de la campanya a través de les accions i activitats proposades" afig la regidora.

Una campanya, mitjançant cartell individuals amb el dret fonamental, la llei redactada per a la seua protecció i protagonitzada per la dona o dones que van lluitar pel seu impuls, que es difondrà al llarg de març per les xarxes socials.

Per una altra costat, tot el material didàctic es posarà a la disposició de la comunitat educativa i la ciutadania en general a través de la pàgina web municipal per a la seua descàrrega gratuïta.

Programació completa del 8M a Rafelbunyol

1 de març

Activitat de foment lector

"Un món de dons extraordinàries"

De l'1 al 10 de març. Biblioteca Pública Municipal.

Exposició "Un món de dons extraordinàries"

Del 13 al 20 de març. Biblioteca Pública Municipal.

17:30h Xarrada-col·loqui per a joves "Cercle dels Dons". Espai Jove.

2 de març

Videofórum "El tren de la llibertat". Biblioteca Pública Municipal.

09.00 Primera sessió, alumnat dels tallers d'ocupació

12.00 Sessió oberta a tota la ciutadania

3 de març

22.00 hores. Sopar de les Dones

Restaurant La Bona Taula

Preu: 25 euros

5 de març

19.00 hores. Teatre de persones adultes "Riures". Monòleg a càrrec de María Juan.

Casa de Cultura

Preu: 3 euros

6 de març

17.30 hores. Activitat creativa "Empower".

Espai Jove

7 de març

11.00 hores. Activitat coeducativa "Les meues paraules per a Clara"

Centres educatius

17.30 hores. Contacontes "Xiquetes blaves i xiquetes roses".

Biblioteca Pública Municipal (inscripció prèvia).

8 de març

12.00 hores. Acte institucional i lectura del manifest del 8M.

Plaza de la Puríssima.

11 de març

11.00 hores. Masterclass Aquafitness

Piscina coberta municipal.

Pujar