elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Rafelbunyol commemora el centenari del seu Sindicat Agrícola

Rafelbunyol commemora el centenari del seu Sindicat Agrícola
  MÉS FOTOS
  Rafelbunyol commemora el centenari del seu Sindicat Agrícola - (foto 2)

  En 1916 es va constituir el Sindicat Agrícola de Rafelbunyol i la seua primera actuació va ser l'adquisició de les terres de Marquès de Torralba per a reparcel·lar-les entre els seus arrendataris que després de 10 anys de pagaments fraccionats passarien a ser propietaris.

  La iniciativa va ser promoguda per Juan Bautista Fenollosa Alcaina –un sacerdot de Rafelbunyol, en aquell moment rector d'Albalat dels Sorells– que era secretari de la Federació de Sindicats Agrícoles catòlics. La seua implicació en la creació, organització i vigilància del Sindicat Agrícola del seu poble natal, va propiciar que aquest fora un referent entre les organitzacions germanes dels municipis veïns.

  En 1929 s'inauguraria l'edifici social, l'actual Casa de la Cultura que encara conserva la façana original.

  L'Ajuntament commemora aquest Centenari amb una exposició, en la qual es reconstrueixen aquells primers anys a través de periòdics, documentació i objectes de l'època. Dedica un apartat al seu fundador i recorre també les diferents etapes que ha patit el que seria el seu edifici social –l'actual Casa de la Cultura- i la seua presència en l'evolució del municipi a través de fotografies històriques.

  Una investigació que, segons la Regidora de Cultura Alicia Piquer, "ens ha permès reconstruir un període de la nostra història local del que no hi havia pràcticament documentació i que és una oportunitat per a iniciar una línia d'activitat vinculada a la memòria col·lectiva i a la recuperació i catalogació del nostre patrimoni".

  L'exposició estarà oberta des del 25 de novembre fins al 31 de desembre en la Sala d'Exposicions de la Casa de la Cultura.

  Pujar