elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Rafelbunyol celebra la seua segona edició de la Setmana de la Infància

Rafelbunyol celebra la seua segona edició de la Setmana de la Infància

  Amb motiu de la commemoració, el 20 de novembre, del Dia Internacional dels drets de la Infància i Adolescència, l'Ajuntament de Rafelbunyol ha organitzat una setmana d'activitats centrada en la sensibilització de la població, posant al capdavant els drets dels xiquets i les xiquetes i la seua necessitat de participació en les decisions municipals a través del CLIA (Consell Local de la Infància i l'Adolescència).
  En esta segona edició de la Setmana de la Infància i l'adolescència l'Espai Jove ha programat les activitats implicant la Mancomunitat de l'Horta Nord, la Biblioteca Municipal o l'Escola Infantil. Es realitzaran, dos tallers sobre els drets de la infància, una visita a l'Escola infantil per a realitzar una activitat musical, una activitat esportiva amb escúter i una ruta cultural per a tota la família, a més d'una campanya en xarxes socials que es podrà seguir des del perfil oficial d'Instagram de l'Espai Jove.

  Des de l'alcaldia, Fran López, ha insistit en "la rellevància de la participació de les i els menors en la construcció del poble en el qual viuen. La creació del CLIA, fa tres anys, ha significat un punt d'inflexió en la dinamització dels i les menors i en la seua percepció d'un ajuntament que, més d'escoltar-los, rep i fa seues les propostes i reclamacions sobre les seues necessitats".

  Per al regidor de Joventut i Infància, Alfons Lucas, "destacat la programació d'esta segona edició de la setmana de la Infància que ha sabut conjugar les activitats més lúdiques amb les de reflexió i aprenentatge sobre els drets de la infància i els canals de participació que la societat ha posat a la seua disposició".

  La celebració d'esta setmana commemorativa conclourà amb l'acte de lectura del manifest en favor dels drets de la infància, on Rafelbunyol es reafirmarà com a Ciutat amiga de la infància, una distinció atorgada per UNICEF que se suma al Pla d'infància, vigent des de 2021, que articula els objectius de millora de la situació de les xiquetes i els xiquets basat en la defensa dels seus drets i a evitar situacions d'exclusió o vulnerabilitat, així com potenciar la pràctica d'activitats saludables i respectuoses amb l'entorn.

  Pujar