elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Rafelbunyol aposta per la joventut

Rafelbunyol aposta per la joventut

  L’Ajuntament de Rafelbunyol ha donat inici al procés de diagnòstic sobre la situació de la joventut a la localitat amb l'objectiu de fomentar la seua participació, potenciar accions i millorar els serveis destinats a aquest col·lectiu de cara als pròxims anys. Un document que servirà de base per a l'elaboració del Pla de Joventut de Rafelbunyol.

  "Volem continuar treballant per a millorar la qualitat de vida de tota la ciutadania. Hem fet molts avanços en relació amb la infància i adolescència i volem també impulsar la participació de la joventut al nostre poble així com l'oferta de serveis destinats a aquest sector de la població" declara Rosa Azor, regidora d'Infància i Joventut.

  "Sabem que la joventut és un sector poblacional actiu, amb inquietuds i molts projectes de futur. Volem que aquest esperit actiu es trasllade a les polítiques municipals, que els i les joves participen activament en la presa de decisions" afirma Fran López, alcalde de Rafelbunyol.

  La part participativa de replegada de dades es portarà a terme, ajustant-se a les mesures generades per la COVID19, durant els pròxims mesos per tal de replegar la màxima informació possible. Es tracta de recollir la màxima informació possible de la situació dels i les joves del poble, d'entre 12 i 30 anys.

  Aquesta informació serà la predecessora del I Pla Jove de Rafelbunyol, document l'elaboració del qual comptarà amb el suport de la Xarxa Jove impulsada per l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ).

  Un projecte que va nàixer l'any passat quan Rafelbunyol va elaborar un diagnòstic sobre la situació de la infància i adolescència del municipi. Una informació que va ser fonamental per a l'elaboració del Pla d'Infància i Adolescència 2020-2024, al qual participà activament el Consell Local de la Infància i l'Adolescència (CLIA) i que recull moltes accions realitzades i impulsades per ell.

  Amb aquesta iniciativa, la regidoria d'Infància i Adolescència va més enllà, amb un pla específic per la Joventut, diferenciant clarament les necessitats d'un col·lectiu i l'altre.

  Pujar