elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La primera Passivhaus plus de La Comunitat Valenciana està en Rafelbunyol

La primera Passivhaus plus de La Comunitat Valenciana està en Rafelbunyol

  L'empresa de Rafelbunyol Rael Arquitectura ha presentat hui dos unifamiliars biosaludables que gràcies a la alta eficiència energètica i la seua baixa petjada ecològica permetran un estalvi anual de 140.000 litres d'aigua. Unes edificacions que han aconseguit obtindre l'exigent certificació alemanya Passivhaus que les valida com a habitatges de Consum Quasi Nul.

  Aquestes construccions compten amb gran aïllament tèrmic, un rigorós control d'infiltracions i la màxima qualitat de l'aire interior, a més d'aprofitar l'energia del sol per a una millor climatització, reduint el seu consum energètic entre un 75 i 90% sobre les construccions convencionals.

  Aquests habitatges són les primeres a obtindre aquesta estricta certificació en tota la Comunitat Valenciana. Un procés, per l'excel·lència en l'eficiència energètica, en el qual estudie d'arquitectura local promotor d'aquest projecte han volgut anar més enllà de la certificació Passivhaus estàndard per a aconseguir el segell Passivhaus Plus que només tenen 5 edificacions més en tota Espanya i que suposa la producció d'energia renovable pròpia, l'excedent de la qual podrà ser utilitzat pels veïns i veïnes d'aquests habitatges.

  “Rafelbunyol és hui, gràcies a aquests habitatges, millor del que era ahir” en paraules de Fran López, alcalde de Rafelbunyol, qui no sols ha donat l'enhorabona per aquest important projecte a l'empresa local sinó que ha aprofitat per a destacar la necessitat de més construccions d'aquest tipus i la importància de la seua promoció pels organismes governamentals.

  Rael arquitectura, empresa pionera, especialistes en arquitectura eficient i biosaludable al costat de l'assoliment d'aquest prestigiós segell ha apostat per la innovació amb la creació d'un sistema de conversió d'aigües grises que possibilitarà l'estalvi de 70.000 litres d'aigua anuals per habitatge. 

  Pujar