elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Inauguració de l’exposició “Dones amb Molta Història”

Inauguració de l’exposició “Dones amb Molta Història”
  MÉS FOTOS
  Inauguració de l’exposició “Dones amb Molta Història” - (foto 2)

  Ahir inaugurarem l’exposició “Dones amb Molta Història”. Una mostra creada per la regidoria d’Igualtat en la qual a través de les obres de la dissenyadora Empar M. Morales, pretén reconeixer l'aportació de 18 dones de la Comunitat Valenciana i els assoliments en les àrees de les quals foren pioneres.

  Una inauguració va comptar amb la presència de Maria Such, directora de l’Institut de les Dones, l’alcalde de Rafelbunyol, la regidora de Cultura i Igualtat Alicia Piquer, així com representants dels tots els grups polítics de la Corporació Municipal.

  Aquesta iniciativa que s'enmarca en la campanya coeducativa de la regidoria d'Igualtat, organitzada al voltant del 8 de març, #PerquePucSerSeré que té com a objectiu visibilitzar a les dones que han sigut esborrades de la història junt amb els avanços que aportaren a la nostra societat.

  “Les dones han sigut invisibilitzades de la història i volem donar-los el lloc que mereixen. En aquesta primera edició sols veiem una xicoteta mostra de totes les dones, que han sigut moltes, que han contribuit amb els seus assoliments al nostre avanç en drets, medicina, art, literatura i un llarg etc d’aspectes rellevants de la nostra vida” ens contà Alicia Piquer, regidora d’Igualtat.

  “Qualsevol data és bona per a lluitar per la igualtat i la visibilització de l’important paper de les dones al llarg de la història. Comptar amb la professionalitat de la nostra promotora d’Igualtat, Laura García, ens brinda l’oportunitat de fer projectes amb tant de carinyo i dedicació com aquest. Una iniciativa que, a més, s’ha portat als centres educatius per a treballar sobre ella” declarà Fran López

  “Es molt satisfactori veure com es treballa per recuperar el paper de les dones. La història ha invisibilitzat la meitat del coneixement, hagueren de canviar-se de nom i possar-se uno d’home per a signar les seues obres. Des de tots els àmbits de l’Administració hem de fer un gran esforç per a tornar-los aquest reconeiximent que se’ls ha negat” afirmà Maria Such durant la seua intervenció.

  Uns dissenys que retracten a Francisca Sanchís Ferrer, Olímpia Arozena Torres, Mª Ángeles Belda Soler, Alejandra Soler Gilabert, Nieves Simón Rodríguez, Didin Puig Grau, Sor Isabel De Villena (Elionor Manuel De Villena), Carmelina Sánchez-Cutillas Martínez Del Romero, Isabel-Clara Simó Monllor, Jerónima Galés, Concepción Aleixandre Ballester, Manuela Solís Clarás, Isabel Torres Devesa, Joana Concepció Francés De La Campa, Matilde Salvador Segarra, María De La Ascensión Chirivella Marín, Guillermina Medrano Aranda i Asunción Cruañes Molina.

  Una mostra que podreu visitar fins al 2 de maig en la sala d’exposicions de la Casa de la Cultura.

  Pujar