12 de desembre de 2019 12/12/19

Quart de Poblet propícia una trobada entre la direcció de l'aeroport de València i veïns del Barri del Crist afectats pel soroll

Quart de Poblet propícia una trobada entre la direcció de l'aeroport de València i veïns del Barri del Crist afectats pel soroll - (foto 1)

  Dos membres de l'Associació de Veïns del Barri del Crist es van reunir ahir amb una representació d'Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (AENA), encapçalada pel director de l'Aeroport de València, Joaquín Rodríguez, amb l'objectiu de traslladar les principals queixes i demandes de la ciutadania del Barri afectada de forma més directa pel soroll dels avions.

  La trobada, sol·licitada per l'alcaldessa de Quart de Poblet i presidenta de la Mancomunitat Intermunicipal Barri del Crist, Carmen Martínez, ha sigut valorada positivament per ambdues parts i ha servit per a arrancar el compromís d'AENA d'estudiar les reivindicacions plantejades, com el trasllat de l'estació de mesurament de soroll, que afecta també a l'Ajuntament d'Aldaia, ja que està en terme d'aquest municipi, o l'anàlisi de les raons per les quals alguns edificis han quedat fora de la petjada acústica, que els representants veïnals, acompanyats en la reunió pel vocal delegat de la Mancomunitat, José Zapata, i pel regidor d'Urbanisme i Sostenibilitat de Quart, Juan Medina, no troben justificades.

  El director de l'aeroport ha explicat cadascuna de les qüestions plantejades i ha incidit també en com la ciutadania pot sol·licitar que s'incloga el seu immoble en la petjada acústica de l'aeroport de València. La inclusió en el Pla d'Aïllament Acústic (PAA), tant d'habitatges com d'edificacions d'usos sensibles (docent, sanitari i cultural), suposa que es té dret al fet que es realitze un estudi acústic de l'immoble respecte al soroll generat pels avions i, en cas d'observar-se un aïllament insuficient, aquest es reforça amb càrrec a AENA i sense cap cost per a la persona propietària. Un habitatge o edificació sensible té dret a la seua inclusió en el PAA si es troba dins de la petjada acústica de l'aeroport, que varia en funció principalment del tipus d'aeronaus, nombre d'operacions i de la trajectòria que segueixen, per això, periòdicament es revisa.

  La petjada acústica va ser actualitzada en 2017 i es van declarar incloses 525 habitatges a Quart de Poblet (237 habitatges més respecte a 2012). L'Ajuntament es va dirigir mitjançant una carta a les persones afectades perquè, en cas de no haver-ho fet encara, sol·licitaren la seua incorporació al PAA.

  ocultar
  Quart de Poblet propícia una trobada entre la direcció de l'aeroport de València i veïns del Barri del Crist afectats pel soroll
  Pujar