31 d’octubre de 2020 31/10/20

Un municipi valencià multarà amb fins a 18.000 euros als amos dels gossos que tinguen comportaments incívicos

Un municipi valencià multarà amb fins a 18.000 euros als amos dels gossos que tinguen comportaments incívicos - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Un municipi valencià multarà amb fins a 18.000 euros als amos dels gossos que tinguen comportaments incívicos - (foto 2)

  L'Ajuntament de Quart de Poblet podrà localitzar de manera més eficient als amos i propietàries de gossos que no recullen els excrements de les seues mascotes gràcies a la recent aprovació en el Ple municipal de la modificació de l'ordenança de Protecció i Tinença d'Animals de Companyia, en la qual s'ha inclòs la identificació de l'ADN dels animals.

  Aquesta proposta, aprovada amb els vots a favor de tots els grups polítics menys Podemos, tracta de solucionar la nova realitat del municipi que ha viscut un notable augment en el nombre de gossos el que ha causat diversos problemes higienicosanitaris, econòmics, mediambientals i, fins i tot, ha sigut font de conflictes veïnals.

  Així, el fitxer d'animals de companyia establit en el cens ja existent inclourà la identificació dels mateixos mitjançant la realització del genotipat de material genèric d'ADN.

  Les sancions monetàries que es contemplen per als amos en el cas que es permeta que els animals embruten les vies o espais públics o no es recullen les deposicions fecals, van dels 100 als 600 euros, en ser considerades infraccions lleus. D'igual manera, la sanció serà la mateixa en el cas que els animals no es troben inscrits en el Cens Municipal o no circulen *proviston de la xapa identificativa.

  En el cas de les infraccions greus i molt greus, l'ordenança recull sancions de fins a 18.000 euros. Seria en el cas d'actuacions com l'abandó animal, la no inscripció en el registre d'un animal potencialment perillós o la falta de llicència per a això, o l'ensinistrament d'animals per a activar la seua agressivitat.

  Amb l'objectiu d'informar adequadament la població de la nova ordenança, l'Ajuntament està programant diverses campanyes divulgadores, així com actuacions per a fomentar el respecte als animals i la col·laboració amb les Associacions de Protecció i Defensa dels Animals.

  Durant 2020, el Consistori establirà un procediment amb caràcter extraordinari amb la finalitat de facilitar gratuïtament, fins al 31 de desembre, a les persones propietàries de gossos que els tinguen inscrits en el cens o vagen a censar-los sota el compliment de les obligacions establides en l'ordenança en relació amb el genotipat per a extraure l'ADN.

  Pujar