elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El millor professor de Primària d'Espanya és de Quart de Poblet

El millor professor de Primària d'Espanya és de Quart de Poblet
  • Francesc Nogales ens explica el seu secret: "El truc és que famílies i alumnes participen de forma activa a les activitats"

Francesc Nogales, professor de tercer i quart de Primària del Col·legi Sant Enric de Quart de Poblet, ha estat elegit com a millor professor d'Espanya a la seua categoria.

Els Premis Educa Abanca tenen la particularitat que són les famílies i els alumnes els que proposen als docents amb més vocació. Nogueres els ha conquerit, i no és estrany.

Aquest valencià d'adopció sempre ha tingut molt clar quin era el seu futur: “La professora que més em va marcar de xicotet va ser Mª Dolores. M'encantava com ensenyava i s'hi implicava. El dia que li vaig dir que em mudava a València i deixava el col·legi a Toledo es va posar a plorar. Jo tenia deu anys.” Igual que la Mª Dolores, el Francesc transmet als seus alumnes com són d'importants i fa tot el necessari perquè aprenguen d'una manera divertida i diferent. “El truc és que famílies i alumnes participen de forma activa a les activitats”, comenta Francesc

Per exemple, abans de la pandèmia organitzava una vegada a la setmana tallers de matemàtiques a què assistien els alumnes i les seues famílies i participaven en scape room amb reptes matemàtics.

Li agrada innovar i reconeix que els seus dos fills són els conillets d'índies. Elena, de deu anys i Saul, de vuit tenen la sort que el pare siga el millor profe d'Espanya. A aquest professor li agrada innovar i no dubta a portar a les seues classes ronyons o pulmons de xai perquè els alumnes aprenguen veient i tocant. Segur que així mai no obliden les classes. Per a Francesc: “És important conjugar metodologies clàssiques amb altres de més actives. No cal deixar de fer dictats però sí modificar la manera de fer-los.” En Francesc enganxa les frases a les parets i, a més d'aprendre-les de memòria, són els mateixos companys els qui dicten les oracions al seu grup.

Ens explica que el millor premi és comprovar com els alumnes aprenen. L'altre dia em va telefonar una antiga alumna i em va emocionar: “Estic estudiant magisteri per tu”. Amb 44 anys diu que és un privilegiat perquè “treballe en el que m'agrada”. A més, se'l nota. Incansable a les seues xarxes socials en temes sempre relacionats amb l'educació, forma part del grup de treball que dissenya els continguts del canal infantil Clan.

Pujar