elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament revitalitza l'Escola de Famílies de Quart de Poblet amb un nou cicle de tallers gratuïts

L'Ajuntament revitalitza l'Escola de Famílies de Quart de Poblet amb un nou cicle de tallers gratuïts

  L'Ajuntament de Quart de Poblet, a través de la Regidoria d'Educació, que dirigeix Cristina Mora, ha donat un nou impuls a l'Escola de Famílies municipal amb l'organització d'un cicle de tallers gratuïts, que van començar ahir, 20 de novembre, coincidint amb la celebració del Dia Universal del Xiquet. La primera sessió va tindre un excel·lent acolliment, a pesar que el temps no va acompanyar.

  L'Escola de Famílies QdP es planteja com un espai de formació, trobada i debat on coneixeran informació i eines senzilles a través de les quals es puguen descobrir les grans possibilitats que pares i mares tenen, dia a dia, d'actuar de la manera més positiva per a un adequat desenvolupament dels seus fills i filles, així com estratègies de suport que els permeten abordar amb èxit les diferents vicissituds de la vida familiar, com va destacar la regidora, Cristina Mora, qui va incidir en el valor de poder compartir experiències perquè "ningú naix ensenyat per a ser pare o mare". Per a facilitar la conciliació, la regidoria posa a la disposició de les famílies assistents un servei de ludoteca per als seus fills i filles.

  En aquesta primera fase, l'Ajuntament compta amb la col·laboració de la Fundació d'Ajuda contra la Drogoaddicció (FAD), a través del seu projecte "Educar per a la vida", els professionals de la qual són els encarregats de desenvolupar els tallers.

  El primer, celebrat ahir sota el títol "Nosaltres, mares i pares: pautes per a educar en positiu", el va impartir la psicòloga Laura Braulio, qui va abordar pautes i consells pràctics que permeten ajudar els xiquets i xiquetes a desenvolupar una intel·ligència emocional sana; ensenyar-los a expressar les seues emocions i a controlar-les de la millor forma possible.

  "Generalment sentim a professors i pares comentar les bones notes que trauen els seus fills i ho comenten orgullosos, però tan important com això seria sentir-nos contents perquè el nostre fill sap expressar correctament les seues emocions, sap compartir amb els altres, escoltar, tolerar les opinions d'altres persones, ser empàtic", va afirmar.

  Els següents tallers, previstos els dies 27 de novembre, 4 i 11 de desembre, tractaran els següents temes: "Organització familiar: com establir límits i normes a casa"; "Afectivitat i gestió de tensions i conflictes en la llar", i "Escenaris de desenvolupament, gaudir del joc i el temps lliure en família", respectivament.

  Es realitzen tots a Quart Jove (carrer de la Torreta, número 1) a les 18 hores. La inscripció és gratuïta, a través de formulari en línia en la pàgina web municipal www.quartdepoblet.org, presencialment en el Centre Municipal Polivalent (carrer Joanot Martorell, número 40) o telefonant al 96 153 62 10 extensions 274 i 275. En el moment de realitzar la inscripció, s'ha de sol·licitar també el servei de ludoteca.

  Pujar