elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Quart de Poblet lliura els VII Premis al Mèrit Escolar

L'Ajuntament de Quart de Poblet lliura els VII Premis al Mèrit Escolar

  L'Ajuntament de Quart de Poblet va lliurar ahir els Premis al Mèrit Escolar a estudiants del municipi d'Educació Primària i Educació Secundària, que van destacar en el curs 2016-2017. A l'acte van assistir l'alcaldessa, Carmen Martínez, la regidora d'Educació, Cristina Mora, familiars dels premiats i representants dels centres educatius en els quals cursen els seus estudis, en nom dels quals va prendre la paraula la directora del col·legi Ramón Laporta, Marian Lapiedra. A l'acte van assistir també els inspectors assignats a Quart de Poblet: Mª Carmen Ortí i Rafael Clarí, qui va advocar per l'escola que forma bones persones, no solament persones titulades.

  El guardó no solament reconeix l'alumnat que ha obtingut una mitjana de 10 en Primària i de excel·lent en Secundària, sinó que també premia estudiants que, encara que no hagen aconseguit aqueixes qualificacions, sí destaquen pel seu esforç, per la capacitat de superar dificultats i la voluntat d'aprendre.

  En Primària, els premiats són: Inmaculada Salmerón Pèrez, del CC Purísima Concepción; Marcos Serrano Iruzubieta, del CC Sagrado Corazón; Marina Lucía Barbancho Gutiérrez, Claudia Barrajón Cabrera y Lucía Talavera Haya, del CC San Enrique; Paula Lucía García Monteagudo, Marta Lucía Hernández Oterino y Victoria Rivera Miró, del CEIP Ramón Laporta; Alba Planells Sanmartín, del CEIP San Onofre, Estrella Ribes Tola, Manuel Roncero Ros y Joan Ruiz Mostazo, del CEIP Villar Palasí, y Oriol Lorente Vidal, del CEIP La Constitución.

  Pel que fa a Secundària, es va premiar a José Ignacio Llopis Mestre, del CC Sagrado Corazón; Noelia López Roberto, del IES La Senda; Blanca Medina Garcón, del CC Purísima Concepción, y Erika García Monteagudo y Raquel Heredia Molina, del IES Riu Túria.

  Carmen Martínez es va dirigir als i les estudiants, a les seues famílies i als centres educatius per a felicitar-los i va recordar que "l'Ajuntament no té competències en matèria educativa, però hem institucionalitzat aquest acte com una mostra més del nostre suport i la nostra aposta per la infància, l'adolescència i la joventut. Per aquesta raó, malgrat les dificultats, no solament no retallem, sinó que augmentem el pla de beques municipals a l'estudi, creant noves ajudes al transport i beques per als qui estan cursant un màster".

  Així mateix, igual que Cristina Mora va destacar el paper protagonista que mares i pares, avis i àvies, i docents tenen en l'èxit acadèmic i en la transmissió de valors.

  Per la seua banda, Marian Lapiedra es va dirigir l'alumnat premiat per a instar-los que aquest reconeixement siga "un repte per a seguir avant fugint de la ignorància, de l'apatia i de la indolència tant en la vida acadèmica com en la vostra vida". "Mai perdeu la il·lusió per aprendre (...) Sigueu generosos, amables i justs", va afegir.

  Pujar