9 de juliol de 2020 9/7/20

L'Ajuntament de Quart de Poblet lliura els VII Premis al Mèrit Escolar

L'Ajuntament de Quart de Poblet lliura els VII Premis al Mèrit Escolar - (foto 1)

  L'Ajuntament de Quart de Poblet va lliurar ahir els Premis al Mèrit Escolar a estudiants del municipi d'Educació Primària i Educació Secundària, que van destacar en el curs 2016-2017. A l'acte van assistir l'alcaldessa, Carmen Martínez, la regidora d'Educació, Cristina Mora, familiars dels premiats i representants dels centres educatius en els quals cursen els seus estudis, en nom dels quals va prendre la paraula la directora del col·legi Ramón Laporta, Marian Lapiedra. A l'acte van assistir també els inspectors assignats a Quart de Poblet: Mª Carmen Ortí i Rafael Clarí, qui va advocar per l'escola que forma bones persones, no solament persones titulades.

  El guardó no solament reconeix l'alumnat que ha obtingut una mitjana de 10 en Primària i de excel·lent en Secundària, sinó que també premia estudiants que, encara que no hagen aconseguit aqueixes qualificacions, sí destaquen pel seu esforç, per la capacitat de superar dificultats i la voluntat d'aprendre.

  En Primària, els premiats són: Inmaculada Salmerón Pèrez, del CC Purísima Concepción; Marcos Serrano Iruzubieta, del CC Sagrado Corazón; Marina Lucía Barbancho Gutiérrez, Claudia Barrajón Cabrera y Lucía Talavera Haya, del CC San Enrique; Paula Lucía García Monteagudo, Marta Lucía Hernández Oterino y Victoria Rivera Miró, del CEIP Ramón Laporta; Alba Planells Sanmartín, del CEIP San Onofre, Estrella Ribes Tola, Manuel Roncero Ros y Joan Ruiz Mostazo, del CEIP Villar Palasí, y Oriol Lorente Vidal, del CEIP La Constitución.

  Pel que fa a Secundària, es va premiar a José Ignacio Llopis Mestre, del CC Sagrado Corazón; Noelia López Roberto, del IES La Senda; Blanca Medina Garcón, del CC Purísima Concepción, y Erika García Monteagudo y Raquel Heredia Molina, del IES Riu Túria.

  Carmen Martínez es va dirigir als i les estudiants, a les seues famílies i als centres educatius per a felicitar-los i va recordar que "l'Ajuntament no té competències en matèria educativa, però hem institucionalitzat aquest acte com una mostra més del nostre suport i la nostra aposta per la infància, l'adolescència i la joventut. Per aquesta raó, malgrat les dificultats, no solament no retallem, sinó que augmentem el pla de beques municipals a l'estudi, creant noves ajudes al transport i beques per als qui estan cursant un màster".

  Així mateix, igual que Cristina Mora va destacar el paper protagonista que mares i pares, avis i àvies, i docents tenen en l'èxit acadèmic i en la transmissió de valors.

  Per la seua banda, Marian Lapiedra es va dirigir l'alumnat premiat per a instar-los que aquest reconeixement siga "un repte per a seguir avant fugint de la ignorància, de l'apatia i de la indolència tant en la vida acadèmica com en la vostra vida". "Mai perdeu la il·lusió per aprendre (...) Sigueu generosos, amables i justs", va afegir.

  Pujar