elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament destinarà 3,9 milions del Pla Edificant a 51 actuacions de millora

L'Ajuntament destinarà 3,9 milions del Pla Edificant a 51 actuacions de millora
  MÉS FOTOS
  L'Ajuntament destinarà 3,9 milions del Pla Edificant a 51 actuacions de millora - (foto 2)

  L'Ajuntament de Quart de Poblet invertirà més de 3,9 milions d'euros del Pla Edificant de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport a 51 actuacions de millora en centres educatius del municipi. El ple ha acceptat ja la delegació de competències de l'administració autonòmica per a poder executar les 51 actuacions aprovades, que estan orientades principalment a aconseguir l'accessibilitat al medi físic i l'eficiència energètica, i es desenvoluparan entre abril de 2019 i desembre de 2021.

  L'alcaldessa, Carmen Martínez, ha destacat "l'enorme esforç que el personal tècnic municipal de les àrees d'Educació i Urbanisme ha realitzat per a elaborar aquest pla d'actuacions, i que es redoblarà ara per a executar-lo". Així mateix, ha posat en valor "l'aposta de l'actual govern de la Generalitat per l'educació, per garantir unes instal·lacions dignes i pels serveis públics, en general, gestionant per a les persones i fent-ho des de la col·laboració i la lleialtat institucional, en comptar amb els ajuntaments, que som l'administració més pròxima i la que dona resposta directa a les necessitats immediates dels nostres veïns i veïnes".

  Com ha recordat la regidora d'Educació, Cristina Mora, la Conselleria ha donat llum verda a tots els projectes sol·licitats pel consistori que, a més, naixen de les peticions traslladades pels equips directius dels centres educatius (quatre col·legis, dos instituts i l'Escola Oficial d'Idiomes), que es beneficiaran d'aquest pla. "La participació és un dels eixos transversals de la gestió municipal i no podia faltar en un projecte d'aquesta magnitud, per la qual cosa la relació d'actuacions s'ha elaborat a partir de les peticions que ens han traslladat els propis centres. Realitzem una exhaustiva anàlisi de necessitats, que es va portar als diferents consells escolars i les va confirmar, finalment, el Consell Escolar Municipal. És molt satisfactori que ens hagen aprovat totes", ha explicat.

  En l'informe elevat per l'Ajuntament a la Conselleria es recull que el manteniment dels centres d'Educació Infantil i Primària es realitza per part del consistori i en algunes ocasions fins i tot "s'escometen obres de major envergadura i rehabilitació, amb subvencions obtingudes d'altres administracions, com és el cas de l'adaptació d'accessos mitjançant rampes a la normativa vigent quant a l'accessibilitat es refereix, així com la renovació de condícies dels centres", que tenen una antiguitat de més de 40 anys (CEIP Villar Palasí i CEIP Ramón Laporta) i més de 30 anys (CEIP Sant Onofre i CEIP La Constitució). En la major part d'ells, urgeix la instal·lació d'ascensors que garantisquen la connexió entre les plantes baixes i els primers pisos per a persones amb diversitat funcional física o mobilitat reduïda, i així s'han aprovat per a Ramón Laporta, San Onofre i La Constitució.

  Entre les mesures plantejades estan, en general, la renovació de la xarxa d'aigua potable i xarxa de reg, garantint el subministrament i evitant les pèrdues, millores en els sistemes de calefacció, aïllaments, paviments, banys, cuines, vestuaris, pistes esportives (repavimentació i pintat), fusteria exterior i interior, pintures, impermeabilització de cobertes i eliminació de barreres arquitectòniques.

  A l'Escola Oficial d'Idiomes ja està molt avançada l'obra d'instal·lació d'un ascensor per a salvar l'escala d'accés. Dins del Pla Edificant es preveu intervindre a la porta i l'escala exterior, i habilitar la sala de professors.

  Pujar