elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El curtmetratge d’animació “Todo está perdido”, guanyador de la 40ª edición de Quartmetratges

El curtmetratge d’animació “Todo está perdido”, guanyador de la 40ª edición de Quartmetratges
  • El premi al millor guió en castellà s’ha atorgat a “Slaughter”, mentre “Anselmo” s’ha endut el guardó al millor guió en valencià

L'Ajuntament de Quart de Poblet ha lliurat els premis de la 40a edició del Festival de Curts Quartmetratges en una gala celebrada a l'Auditori Molí de Vila, presentada per les actrius i còmiques María Juan i María Zamora i amenitzada musicalment per Gilbertástico. L'associació cultural ArtxArt ha estat l'encarregada de donar la benvinguda al públic d'una manera divertida, amb una performance en què han fet partícips totes les persones que han assistit a l'esdeveniment.

L'alcaldessa, Cristina Mora, ha lliurat el primer premi al millor curtmetratge, atorgat a l'obra d'animació “Todo está perdido”, de Carla Pereira i Juanfran Jacinto.

El premi al millor curtmetratge a la secció ficció ha estat per a “Pisanka”, de l'autor Jorge Yúdice. La menció especial de ficció ha estat per a “La història interminable” de David Valero i el premi a la secció d'animació ha estat per a “Becarias” de Núria Poveda, Marina Donderis i Marina Cortón.

“Perro asesino” d'Alexander Lemus Gadea ha obtingut el premi a la secció documental; el premi a la millor interpretació s'ha atorgat ex aequo a Isabel Rocatti, per “Hàbitat” d'Elena Escura i Alberto Herrero, per “Pasando Teruel”  de Manuel Omonte.

El premi al curt revelació s'ha lliurat a “Encara dura” d'Irene Puente, i el millor curt en valencià ha estat “Hardcore” d'Adán Aliaga.

Pel que fa al Concurs de Guions, el premi al millor guió en castellà ha estat per a “Slaughter” de Marco Huertas Fernández i en valencià per a “Anselmo” de Borja Vizcaíno Aparici.

El premi jove s'ha atorgat a “El maestrat filmat” de Fermín Sales, mentre el premi del públic ha estat per a “Pasando Teruel” de Manuel Omonte. El primer i segon guardó de la secció de Curts per a mòbil se l'ha endut “Una bonita historia” de Luisa María Sánchez i Belén Guayanay i “Super Woman” d'Erika Muñoz Rodríguez i María Pozuelo Minuesa, respectivament.

El jurat d'esta edició del certamen està format pels experts del sector Paula Armijo, Inma Trull i Óscar Brox, si bé el premi del públic s'obté entre les votacions de les persones que visionen els treballs a cada sessió. Per la seua banda, el jurat jove està format per Zaira Escoto i Frida Luis Maqueirq.

Quartmetratges s'ha consagrat com un dels festivals de curtmetratges amb més tradició de tot Espanya i, en aquesta 40ª edició, s'han rebut més de 58 obres i 35 guions, de les quals 25 han estat seleccionades per a la secció oficial: 6 curts de animació, 9 documentals i 10 pel·lícules de ficció.

Històricament, este festival ha servit com a trampolí de cineastes que han pogut crear les seues pròpies projeccions gràcies a este certamen. No és estrany que diversos curts dels que han passat al llarg de diferents edicions de Quartmetratges han guanyat premis Goya i fins i tot han iniciat la carrera cap als Oscars.

Pujar