elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Cor de cambra Ad libitum s'alça de nou amb el Gran Premi Nacional de Cant Coral

El Cor de cambra Ad libitum s'alça de nou amb el Gran Premi Nacional de Cant Coral
  • L'agrupació cambrística de la Escola Coral Veus Juntes de Quart de Poblet (València), dirigida per Francesc Gamón, va aconseguir per segona vegada el prestigiós guardó

MÉS FOTOS
El Cor de cambra Ad libitum s'alça de nou amb el Gran Premi Nacional de Cant Coral - (foto 2)

El Fórum Evolución de Burgos va acollir el passat 14 d'octubre la XXXIII edició del Gran Premi Nacional de Cant Coral. En esta competició van participar els cors guanyadors dels primers premis en l'última edició dels concursos que formen part del circuit del Gran Premi. Ad libitum va accedir a esta edició per haver resultat guanyador al XLIX Certamen Coral d'Ejea de los Caballeros, a l'abril de 2022. Van participar també en esta edició del Gran Premi el Cor Femení ACTEA de Barcelona, la Coral Nubah de Granada i el Cor de veus blanques del Conservatori Professional de música de Tenerife.

El programa interpretat per Ad libitum va començar amb l'obra obligada “La Tarara”, en versió del compositor burgalés Antonio José, a la qual va seguir un variat programa de lliure elecció: “Io son giovinetta”, de Claudio Monteverdi; “Money… penny…” de la complexa obra “Cries of London”, de Luciano Berio; i “Leonardo dreams of his flying machine”, d'Eric Whitacre.

El jurat, compost per destacades figures del panorama musical -Andoni Sierra, Enrique Azurza, Juan Pablo de Juan, Pedro María de l'Església i Elena Rosso- va considerar l'actuació d'Ad libitum meritòria del Gran Premi, dotat d'un trofeu commemoratiu i 2.000 euros.

Aquest premi es suma a un ampli palmarés que reuneix alguns dels premis més importants del panorama nacional, com el mateix Gran Premi Nacional de Cant Coral en la seua edició de 2017. Ad libitum és l'únic cor valencià que ha obtingut aquest reconeixement. A aquesta fita es suma la participació en certàmens internacionals com el Certamen d'Havaneres i Polifonia de Torrevella o Certamen Internacional de Tolosa.

L'agrupació valenciana està formada per al voltant de 25 cantants amb una sòlida formació musical i vocal, dirigida des de 2007 per Francesc Gamón. El seu repertori comprèn des de la polifonia clàssica fins a les creacions del segle XXI, tant a capela com amb acompanyament instrumental. D'aquesta agrupació han eixit i continuen eixint un gran nombre de cantants professionals que desenvolupen la seua activitat al més alt nivell. Ad libitum s'emmarca dins de la Escola Coral Veus Ajuntes (Quart de Poblet, 1983), un ampli projecte pedagògic que s'ocupa de la formació en el cant coral des de la primerenca edat dels quatre anys i que actualment la formen més de cent xiquets, joves i adults dividits en sis grups corals.

El pròxim Divendres 10 de novembre, Ad libitum celebrarà el seu XX Aniversari a l'Auditori Molí de Vila de Quart de Poblet, amb una gal·la-concert que repassarà la trajectòria de l'agrupació i reunirà actuals i antics membres del cor.

Pujar