Castellano

El Cor de Cambra Ad Libitum de l'Escola Coral de Quart de Poblet se procalama vencedor del IV Premi Firacor

El Cor de Cambra Ad Libitum de l'Escola Coral de Quart de Poblet se procalama vencedor del IV Premi Firacor
  • El Certamen va estar presidit pel President de la Generalitat Valenciana Ximo Puig

MÉS FOTOS
El Cor de Cambra Ad Libitum de l'Escola Coral de Quart de Poblet se procalama vencedor del IV Premi Firacor - (foto 2)

El dissabte 12 de novembre, la Fira de Tots Sants de Cocentaina posava el punt i final a aquesta edició de 2016 amb el Certamen Coral, un esdeveniment que enguany celebrava el IV Premi Firacor, on els guanyadors de les tres darreres edicions competien amb la veu per un premi únic de 6.000 euros.

El nivell no va decebre i un any més, el Certamen va mostrar la riquesa del cant coral, un concurs al que per primera vegada en la història del Certamen, va acudir el President de la Generalitat Ximo Puig qui va quedar impressionat per la qualitat del Certamen. Ximo Puig no va poder acudir a la Fira, per motius d'agenda, però si que va estar en aquest certamen que tanca la programació oficial de la Fira de Tots Sants de Cocentaina.

El certamen va estar presentat per la periodista Maribel Vilaplana i al ser Premi Firacor, les corals participants es van presentar amb un programa totalment lliure. El Coro de Cámara Ainur de las Palmas de Gran Canaria (guanyadors del Certamen a l'any 2014) van ser els encarregats de trencar el gel, seguits per Grupo Vocal Komátika de Guadalajara (campions de l'edició de 2013) i per últim va actuar el Cor de Cambra Ad Libitum de l'Escola Coral de Quart de Poblet (campions de la passada edició de 2015). Tots tres van arriscar amb el seu repertori i és que l'ocasió no era per a menys, en joc estava el títol de campions de campions i un xec de 6.000 euros.

A la fi, el jurat format per ANA LUISA CHOVA RODRÍGUEZ. Catedràtica de Cant del Conservatori Superior de Música de València; EDUARDO CIFRE GALLEGO. Catedràtic de Direcció Coral del Conservatori Superior de Música de València; JOSÉ VICENTE EGEA INSA. Professor i Director de la Banda i Orquestra Simfònica del Conservatori Superior de Navarra, Director Titular de la Banda Municipal de Pamplona, compositor i director; MARCO ANTONIO GARCÍA DE PAZ. Director del Cor El León de Oro, Professor de Música de Cambra, Cor i Direcció del Conservatori Superior de Música Eduardo Martínez Torner d'Oviedo; JOSEP VILA I CASAÑAS. Director del Orfeó Català i del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, Professor de Direcció Coral a l'Escola Superior de Música de Catalunya i JOSEP ROBERT SELLÉS I CAMPS, director artístic del CCFTS i director del Cor de Cambra Discantus i de l'Agrupació Vocal Eduardo Torres d'Albaida i en qualitat de secretari, varen decidir que el cor guanyador de la 36 edició del Certamen Coral, IV PREMI FIRACOR havia de ser el Cor de Cambra Ad Libitum de l'escola coral de Quart de Poblet. Per la seua banda, la gent que va abarrotar de goma a gol el Centre de Cultura El Teular, també li va atorgar el Premi del Públic dotat amb 600 euros al Cor de Cambra Ad Libitum de l'Escola Coral de Quart de Poblet.

Un gran Certamen Coral que va comptar amb la participació del grup DOMISOL SISTER que aplacava els nervis mentre el jurat deliberava. La recaptació de la taquilla va ser donada a Afama Cocentaina, entitat per a familiars i malats d'Alzheimer.
Raúl Belda, coordinador del Certamen Coral es mostrava orgullós d'aquesta nova edició, "ha sigut molt alt el nivell dels cors i crec que el públic ha gaudit d'aquest Premi Firacor. El Certamen és possible gràcies a la implicació de moltes institucions públiques i privades, així com el recolzament que tenim de l'Ajuntament de Cocentaina, de la Diputació d'Alcant i enguany també, amb la presència del President de la Generalitat Ximo Puig que li ha donat més renom a aquest Certamen. L'any que ve, ja serà una edició normal i es compliran 37 anys del concurs coral que du el nom de la Fira de Tots Sants per tot arreu".

Per la seua banda, l'alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa també va voler felicitar al Cor de Cambra Discantus per l'organització d'aquest esdeveniment, donant l'enhorabona al cor guanyador, agraïment al que també es va sumar el President de la Generalitat Ximo Puig qui va afegir "que va disfrutar molt escoltant als cors participants i que certàmens com aquest que mimen la nostra cultura cal potenciar-los i recolzar-los". També va assenyalar que "la Fira de Cocentaina és ja un patrimoni de tota la Comunitat"

Pujar