elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Biblioteca Municipal Enric Valor de Quart de Poblet centra el 2020 en la campanya de lectura accessible

La Biblioteca Municipal Enric Valor de Quart de Poblet centra el 2020 en la campanya de lectura accessible
  • El Punt d'Interés Anual inclou fins a 20 títols en un format de lectura fàcil

MÉS FOTOS
La Biblioteca Municipal Enric Valor de Quart de Poblet centra el 2020 en la campanya de lectura accessible - (foto 2)

La Biblioteca Municipal Enric Valor de Quart de Poblet impulsarà durant tot 2020 una campanya darrere de la lectura accessible dedicant el seu Punt d'Interés Anual a llibres de lectura fàcil. El servei, pertanyent a l'àrea de Cultura que dirigeix Cristina Mora, ha adquirit fins a 20 títols adaptats amb l'objectiu d'eliminar barreres perquè tota la ciutadania puga gaudir, aprendre i participar gràcies a textos i il·lustracions més comprensibles.

Entre els  llibres adquirits en aquesta col·lecció, que continuarà ampliant-se de manera gradual amb noves adquisicions, es poden trobar tant contes infantils, juvenils i d'adults, com a obres de temàtica diversa, que abasten matèries socials d'economia, psicologia o política, entre altres.

L'acolliment des de l'adquisició de llibres de lectura fàcil per part del públic ha sigut molt positiva, de fet, en tan sols una setmana, ja s'han tret 10 exemplars dels 21 oferits. 

En concret, els títols que estan disponibles per a préstec són El fantasma de Canterville, Llegendes argentines, Res és el que sembla, L'illa del tresor, L'amor és massa complicat, Cuida el teu benestar físic i emocional, Planifica i gaudeix del teu temps d'oci, El Parlament Espanyol, Habilitats socials en el treball, Com gestionar els teus diners, Com resoldre els conflictes, Cuida la teua imatge personal i les teues relacions socials, Nicolás cuina sense foc, La rateta presumida, Chivos chivones, El conill blanc, Nicolás va a la biblioteca, Nicolás va de compres i Compte fins a cinc. A més, pròximament, també estarà disponible l'icònic llibre d'Antoine de Saint-Exupéry, El Petit Príncep, obra que actualment està treballant el Club de lectura fàcil.

Club de lectura fàcil

Des d'octubre de 2019, la biblioteca municipal compta amb un club de lectura fàcil, una iniciativa plantejada i desenvolupada des de l'àrea d'accessibilitat cognitiva de l'associació Plena Inclusió CV, secundada des de Biblioteca, amb l'objectiu de visibilitzar a les persones amb discapacitat intel·lectual i aconseguir la seua plena inclusió, mentre es fomenta la lectura.

Cada dimarts, un grup d'entre 6 i 8 usuaris i usuàries del Centre Ocupacional assisteixen al club, on realitzen una lectura comprensiva i un posterior debat sobre el llibre, dinamitzat per una monitora del centre. El primer llibre treballat va ser El fantasma de Canterville d'Óscar Wilde i ara es troben llegint El Petit Príncep.

Pujar