elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alumnes de l'IES la Senda inauguren l'exposició ‘Les migracions. Una altra mirada’

Alumnes de l'IES la Senda inauguren l'exposició ‘Les migracions. Una altra mirada’
  • Quart Jove acull fins al 30 de juny els textos i il·lustracions sobre migració de l'alumnat de 3r d'ESO

MÉS FOTOS
Alumnes de l'IES la Senda inauguren l'exposició ‘Les migracions. Una altra mirada’ - (foto 2)

El conflicte dels refugiats, el paper que juguen les ONG’s, els estereotips o les causes que provoquen les migracions són alguns dels temes que els alumnes i alumnes de 3r de l'ESO de l'IES la Senda han reflectit en la seua exposició ‘Les migracions. Una altra mirada’, composta per quasi una quarentena d'il·lustracions i textos. La inauguració va tindre lloc el 17 de juny en l'espai QWorking de Quart Jove, acte al qual va assistir la regidora Consue Campos, acompanyant a l'alumnat i professorat participant.

L'exposició sorgeix arran d'un projecte de sensibilització de Creu Roja en el qual estava participant el centre. L'institut havia triat com a tema a tractar la migració i va preparar una revista monogràfica amb textos i il·lustracions en les quals s'analitzaven diferents aspectes relacionats amb aquesta.

Finalitzada la revista i donada la qualitat d'aquesta, es va decidir presentar cada article i il·lustració de manera separada i mostrar-lo a tota la ciutadania.

El treball ha permés als alumnes i alumnes, no solament acabar amb els prejudicis existents i conéixer la pròpia història migratòria d'Espanya, sinó també els ha convertit en agents de sensibilització, donant-los l'oportunitat de jugar un paper actiu en mostrar amb el seu treball una realitat complexa que enfronta la societat en la qual viuen.

L'exposició podrà visitar-se fins al 30 de juny a la sala QWorking de Quart Jove en l'horari habitual d'obertura, de dilluns a dijous de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores i els divendres de 10 a 14.

Pujar