elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alberto Navarro amb la col·lecció “Arquitectura de terme” guanya la 38a edició del Saló de Fotografia

Alberto Navarro amb la col·lecció “Arquitectura de terme” guanya la 38a edició del Saló de Fotografia

  L'alcaldessa de Quart de Poblet, Carmen Martínez i la regidora de Cultura, Cristina Mora, van lliurar els premis del 38é Saló de Fotografia de Quart de Poblet, que en aquesta edició ha batut un rècord amb 101 col·leccions presentades. L'acte va servir també com a inauguració de l'exposició de les imatges premiades, al costat de les 21 seleccionades, que es poden visitar en la Casa de Cultura fins al 25 de maig.

  El jurat, presidit per Cristina Mora, el van integrar José Luis Giner Borrull, crític i comissari d'art. Director adjunt de la Fundació Xirivella Soriano de València; Ana Martí Testón, investigadora en el Laboratori d'Estudi de Materials Fotogràfics Contemporanis i membre de la comissió docent del Màster de Fotografia, Art i Tècnica de la Universitat Politècnica de València, i José María Rosa Angulo, fotògraf (Bleda i Rosa). Premi Nacional de Fotografia 2008.

  Alberto Navarro Cantavella, amb "Arquitectura de terme", va aconseguir el primer premi en la modalitat de col·lecció. Mentre, "West", de Carlos Bravo Paredes i "Al Oeste del telón", de José María Rubio Calonge, van aconseguir el segon i el tercer premi, respectivament. Va haver-hi un esment especial per a "El viaje imaginado", de Carlos Bravo Paredes.

  En els premis individuals, "Nostalgia", de Carina Balfegó Morales; "Marruecos; Contrastos i colors" 1, de Javier Civera Peñarrocha; "Nómadas" 2, de Xavier Ferrer Chust; "Muerte" 1, de Silvia Juárez Álvarez; "Underwater" 3, de Lourdes Navarro Ortiz; "Pesca con caballos" 3, de Miquel Planells Saurina; "Hidden" 2, d'Arturo Rodríguez Aguilera, i "Río Ganges", de José María Rubio Calonge, van obtenir reconeixement per una de les seues fotografies.

  Finalment, en la categoria de premis de tema local, la guanyadora va ser "Eternal Light", de José Luis Fernández Martínez. "Llum de nit", de Serge Cornillet, i "Curva Nord", de Tomás Ortiz Arce, van merèixer els altres dos premis en aquesta secció.

  Pujar