elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La vicepresidenta Maria Josep Amigó visita les zones afectades per Glòria en la Safor

La vicepresidenta Maria Josep Amigó visita les zones afectades per Glòria en la Safor
  • La vicepresidenta i responsable de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, visità dissabte la comarca de la Safor, concretament Tavernes de la Valldigna, Bellreguard i Guardamar

La vicepresidenta i responsable de l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València, Maria Josep Amigó va comprovar in situ les destrosses provocades per la borrasca Glòria, que de dilluns 20 al dimecres 22 de gener, van tenir especial incidència en la comarca de la Safor. Amigó ha anunciat que la institució provincial complementarà les ajudes del Consell i de l'Estat per tal de donar tot el suport econòmic als municipis afectats pel temporal.

La primera parada va ser a Tavernes de la Valldigna, on acompanyada per l'alcalde Sergi González; el secretari autonòmic d'Innovació i Transformació digital Jordi Juan; i el director general d'Administració Local, Antoni Such, van escoltar les vivències del veïnat i comprovar els desperfectes causats pel temporal. Posteriorment, la vicepresidenta també va visitar Bellreguard amb l'alcalde de la localitat, Àlex Ruiz.

La vicepresidenta Amigó ha demanat a l'Estat millorar la coordinació amb les administracions provincials i autonòmiques, i ha reclamat una solució global i definitiva per a les platges de la Safor, així com determinació en la lluita contra l'emergència climàtica.

"Els temporals ens avisen que cal dur a terme mesures efectives a llarg termini de mitigació i adaptació al canvi climàtic si volem continuar gaudint d'un litoral que no només és un tresor ambiental, sino un motor econòmic fonamental per al territori valencià" ha remarcat Amigó.

Pujar