elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
ATROPELLAMENT CICLISTES MONTSERRAT

El conductor fugat després de matar a dos ciclistes va fugir a Madrid per a no ser trobat

El conductor fugat després de matar a dos ciclistes va fugir a Madrid per a no ser trobat
  • Dos homes, de 70 i 73 anys, van perdre la vida després de l'atropellament en el qual el conductor es va donar a la fugida

La Guàrdia Civil ha detingut a Madrid al conductor de la furgoneta que va atropellar i va matar a dos ciclistes entre els municipis valencians de Torrent i Montserrat dimarts passat.

Després de l'atropellament, en el qual va morir en l'acte un dels tres ciclistes que circulaven junts, un home de 70 anys, el conductor es va donar a la fugida, sense emparar als ferits. El succés va tindre lloc en el quilòmetre 8 de la CV-405, a pocs metres de la urbanització Tros Alt de Torrent.

L'altre ciclista, de 73 anys, va ser estabilitzat i reanimat pel SAMU i traslladat a l'hospital La Fe de València en una ambulància en presentar un politraumatisme, on va morir finalment a conseqüència de les greus ferides. El tercer esportista, per part seua, es va salvar en evitar l'atropellament-
La Guàrdia Civil de València es va fer càrrec de la investigació del sinistre vial ocorregut quan el conductor d'una furgoneta de repartiment de paqueteria va atropellar mortalment als ciclistes.

L'autor de l'atropellament mortal es va donar immediatament a la fugida, per la qual cosa es va activar al Grup d'Investigació i Anàlisi -GIAT- del Sector de Trànsit de la Guàrdia Civil a la Comunitat Valenciana que, gràcies a les gestions realitzades i a la col·laboració ciutadana, va aconseguir localitzar el vehicle estacionat en un polígon de Riba-roja de Túria (València). Aquest presentava danys de consideració recents i compatibles amb l'impacte patit amb els ciclistes, per la qual cosa va ser intervingut per a examinar-lo a fons i obtindre restes i vestigis.

Aqueix mateix matí es va aconseguir esbrinar la identificació del possible conductor escapolit, traslladant-se el GIAT al seu domicili on es va establir un dispositiu de vigilància per a poder procedir a la seua detenció, si bé es va tindre coneixement posteriorment que, després del sinistre, el presumpte autor havia recollit els seus estris personals i abandonat el seu domicili.

Fruit de la investigació i del cércol policial establit, es va esbrinar que es trobava fugit a Madrid on va ser localitzat a última hora d'ahir per components del GIAT desplaçats des de València. Es va procedir llavors a la detenció d'un ciutadà estranger de 25 anys d'edat, en situació irregular a Espanya, com a possible autor de 2 delictes d'homicidi per imprudència i d'un delicte d'abandó del lloc del sinistre.

El detingut, assistit pel seu advocat, es va negar a prestar declaració en seu policial, per la qual cosa, després de passar la nit en els calabossos de la Guàrdia Civil de Madrid, serà posat a disposició judicial del Jutjat d'Instrucció núm. 6 de Madrid, en funcions de guàrdia, en el matí de hui. Quant al sinistre mortal, les diligències policials seran entregades al Jutjat d'Instrucció núm. 3 de Torrent (València).

 

Pujar