elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Troben, ferit i deshidratat, un home que va desaparèixer a la Serra de la Calderona

Troben, ferit i deshidratat, un home que va desaparèixer a la Serra de la Calderona
  • La Guàrdia Civil va trobar l'home després que la seua dona denunciés la seua desaparició a la Pobla de Vallbona explicant que és un home de costums

MÉS FOTOS
Troben, ferit i deshidratat, un home que va desaparèixer a la Serra de la Calderona - (foto 2)
Troben, ferit i deshidratat, un home que va desaparèixer a la Serra de la Calderona - (foto 3)

La Guàrdia Civil de València rescata un home desaparegut a una zona forestal. Presentava diverses ferides provocades per les caigudes sofertes durant la nit a conseqüència de la desorientació.

La dona del desaparegut va interposar la denúncia a l'aquarterament de la Pobla de Vallbona a les 22.45 del 28 de novembre i els agents es van mobilitzar per trobar-lo. La dona va al·legar que el seu marit era un home de rutines i horaris marcats, per la qual cosa la tardança el preocupava. A més, va informar els agents que es trobava en tractament psicològic per depressió, per la qual cosa es va procedir a actuar amb pressa.

La dona va informar que el seu marit de vegades solia sortir a passejar per la Serra Calderona, en una de les zones pròximes a Olocau, per la qual cosa es va intensificar la recerca en aquesta zona.

Els agents de la Guàrdia Civil inicien la cerca aquella mateixa nit, localitzant el vehicle del desaparegut perfectament estacionat i tancat; tot i això, no es va aconseguir la seva localització fins a despuntat el dia, quan, amb la col·laboració de la Unitat Aèria de la Guàrdia Civil, patrulles a peu i en vehicles, es va localitzar amb vida l'home. Aquest estava molt desorientat i amb ferides produïdes per les caigudes sofertes durant la nit. Es trobava en una zona annexa a la senda d'Olocau, al parc natural Sierra Calderona.

El desaparegut va ser assistit al lloc i traslladat amb mitjans aeris fins a Olocau, on va ser desplaçat fins a l'Hospital més proper. L'home es trobava desorientat i deshidratat, ja que no havia ingerit menjar ni beguda des del dia anterior, i amb magulladures per les caigudes sofertes.

La Guàrdia Civil recorda la importància de tenir instal·lada als nostres dispositius mòbils l'aplicació ALERTCOPS. Es tracta d'una aplicació gratuïta, desenvolupada pel Ministeri d'Interior, per acostar als ciutadans una via de comunicació amb les forces i els cossos de seguretat.

Mitjançant la funció "Guardià", es pot localitzar en temps real les persones que tinguem al nostre càrrec, per exemple, persones grans o persones dependents. També és útil per compartir la ubicació de persones que han ixit a fer esport o caminar a la muntanya. En cas d'emergència, la localització serà més ràpida i precisa. Així, es facilita la localització de les persones desaparegudes o desorientades.

A l'actuació han intervingut agents pertanyents a la Companyia de Llíria i la Unitat Aèria de la Guàrdia Civil.

Pujar