elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Tres terratrèmols sacsegen de matinada l'interior de València i desperten veïns de dotze localitats

Tres terratrèmols sacsegen de matinada l'interior de València i desperten veïns de dotze localitats
  • Els sismes, de magnitud 3, han tingut com a epicentre l’Ènova, Sellent i Alcàntera de Xúquer encara que s’ha sentit també en poblacions del voltant

Una dotzena de localitats de la Costera i la Vall d’Albaida han sentit aquesta matinada tres terratrèmols en a penes deu minuts. Segons ha informat el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències, hi ha hagut tres moviments sísmics a Ènova, Sellent i Alcàntera de Xúquer. No s'han registrat danys materials però sí que s'han pogut sentir per la població.

El primer es produïa passada la mitjanit (00:24) a l’Ènova, un terratrèmol de magnitud 3 a l’escala Richter ia 10 quilòmetres de profunditat. Un minut després se'n produïa un altre a Sellent, de 2,9 graus. Entre les dues poblacions hi ha 15 km de distància.

Deu minuts després es produïa el tercer terratrèmol, a Alcàntera del Xúquer, de magnitud 2,5 ia 8 quilòmetres de profunditat. Encara que no s'han produït danys personals, el 112 sí que ha rebut diverses telefonades relacionades amb els sismes.

Pujar