elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
Dispositiu actiu per pluges

Suspenen les clases al CEIP 103 per la tromba d'aigua

Suspenen les clases al CEIP 103 per la tromba d'aigua
  • Els pares demanen una solució urgent fins que en les pròximes setmanes s'instal·le la doble coberta en els barracons tal com ha anunciat la Conselleria d'Educació

MÉS FOTOS
Suspenen les clases al CEIP 103 per la tromba d'aigua  - (foto 2)

La tempestat que ha assotat València en les últimes hores ha provocat problemes de tràfic, inundacions i desperfectes en alguns punts de la ciutat. Un dels més afectats, sens dubte, ha sigut novament el CEIP 103 que ha hagut de suspendre les classes, per segona vegada en una setmana.

Tal com els ha comptat elperiodic.com recentment, és la tònica cada vegada que plou amb una certa intensitat en la capital: s'inunden les aules d'este col·legi, es mullen els llibres i s'espatlen els ordinadors. És el que denuncien des de fa anys els pares i alumnes d'este col·legi format per barracons i que este dilluns, una vegada més, ha tornat a sorprendre als quasi 400 xiquets que han acudit al centre.

La decisió de suspendre les classes, presa des de la Direcció Territorial d'Educació, és la segona en menys d'una setmana com a mesura de prevenció pel risc que això comporta: "L'electricitat està instal·lada entre barracons i els xiquets poden electrocutar-se", denunciava fa pocs dies a este digital una de les mares dels alumnes.

La veritat és que les protestes i concentracions a les portes del centre que s'han produït en els últims mesos han tingut el seu fruit ja que la conselleria d'Educació ha pres cartes en l'assumpte i ha decidit avançar el reforç del sostre amb una doble coberta: "Esta setmana està previst que porten ja el material", explica Raquel Lafarga, presidenta de l'Ampa, a este digital, minuts abans de desplaçar-se fins al centre per a comprovar l'estat en què es troba: "No podem seguir així i necessitem una solució urgent", lamenta.

És una solució temporal fins que arribe l'esperada construcció d'un nou centre, petició que té huit anys d'antiguitat i que pareix que encara tardarà a arribar. Mentrestant, està previst que abans de les vacacions de Nadal s'instal·le un doble sostre per a evitar que s'inunden els barracons cada vegada que ploga.

Baixos i centres inundats

Però este no ha sigut l'únic centre que s'ha vist afectat per les pluges. El CEIP Número 5 d'Aldaia, també amb barracons, s'ha sumat a la suspensió de les classes ja que la tempestat va causar danys en el precafricat al entrar l'aigua pel sostre i el sistema elèctric. Per la seua banda, el Conservatori Superior de Música Joaquin Rodrigo de València també ha suspés algunes de les seues classes pel fet que la pluja ha negat la planta baixa del centre.

Així mateix, en l'IES La vall de Va segar de Benifaió s'han représ les cases després de la revisió de les instal·lacions i també s'han revisat les del CEIP Jaume I, de l'IES Mislata i de l'IES Albal així com una part de les instal·lacions del Conservatori Superior de Música de València. El dispositiu per pluges s'ha mantingut durant tot el dia per si era necessari determinar la suspensió de les classes en funció de com evolucionara la intensitat de les precipitacions.

Pujar