elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Una setmana sense bus escolar: “La situació és insostenible, els nostres fills tenen el mateix dret que la resta”

Una setmana sense bus escolar: “La situació és insostenible, els nostres fills tenen el mateix dret que la resta”
  • Hi ha tres col·legis valencians que segueixen sense bus escolar, dos dels quals són Centres d'Educació Especial

  • Educació ja ha expedientat la companyia, que segueix buscant conductors

Fa una setmana que van començar oficialment les classes a la Comunitat Valenciana, els mateixos dies que porten els alumnes de diversos centres escolars sense servei d'autobús. Un problema que afecta l'empresa adjudicatària de la llicència (Monbús) -que ja ha estat expedientada i sancionada per la Conselleria d'Educació- i que s'afanya a trobar conductors.

Mentrestant, els pares dels alumnes del CEE Alberto Tortajada a Algemesí, el CEE Carmen Picó a Alzira i el CEIP Luis Santángel al Saler (València), segueixen havent de portar els seus fills a classe. Aquest dilluns s'han manifestat per exigir una solució immediata.

"Per sisè dia consecutiu, els nostres fills estan sense servei de transport escolar, cosa que ens sembla totalment indignant, sobretot tenint en compte les necessitats 'aquest tipus d'alumnat", ens relata Patricia, mare d'un d'aquests alumnes amb necessitats especials i portaveu en aquestes circumstàncies de l'AMPA del Col·legi Públic d'Educació Especial Alberto Tortajada.

“Els pares ens hem d'arreglar per poder portar els nostres fills a l'escola utilitzant els nostres propis cotxes, canviant horaris de treball i d'entrada o ixida de l'escola d'altres fills, acordant horaris amb el servei de taxis que ha noliejat l'Ajuntament d'Algemesí, havent d'esperar en molts casos més de 20 minuts a la porta del col·legi perquè obrin, etc”.

Lamenten que tot això suposa un “trastorn enorme per a les famílies”, però sobretot per a uns xiquets que, no cal oblidar que tenen necessitats especials i en molts casos no poden romandre molt de temps per problemes físics, tenen algun problema de conducta degut al seu diagnòstic, etc.

Per tot això, s'han manifestat aquest dilluns. No només els pares, sinó també representants de l'Ajuntament d'Algemesí així com els professionals subrogats per aquesta empresa de transports: “Són monitores d'autobús que acudeixen cada dia religiosament a la parada per començar la jornada de treball i es queden plantades igual que nosaltres perquè no hi apareix cap autobús”.

Educació ha expedientat l'empresa

Mentre la situació és “insostenible” per als pares, la Conselleria d'Educació ja ha expedientat i sancionat l'empresa adjudicatària de la llicència (Monbús), que continua buscant conductors. Fonts de la Conselleria han confirmat a elperiodic.com que ara mateix hi ha tres centres afectats per l'absència d'un total de vuit busos.

Pujar