16 de novembre de 2019 16/11/19

Serra crearà el banc de terres i el Consell Agrari Municipal

Serra crearà el banc de terres i el Consell Agrari Municipal - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Serra crearà el banc de terres i el Consell Agrari Municipal - (foto 2)

  L’Ajuntament de Serra està duguent a terme un projecte de participació ciutadana encaminat a la dinamització i recuperació de l’agricultura tradicional del municipi. Un projecte que estuida la creació del Consell Agrari Municipal, una figura consultiva que permetrà començar amb la reactivació agrària, al igual que el banc de terres.

  Durant estos últims mesos es ve treballant en diferents actors de la localitat enclavada al cor de la Serra Calderona per tal de recuperar l’agricultura i el territori de Serra. S’han fent enquestes a la població, i també s’ha treballat amb diferents actors socials lligats a l’agricultura local en diferents focus de participació. El projecte compta amb una subvenció de la Generalitat Valenciana de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica.

  Junt a l’estudi de creació del Consell Agrari Municipal s’està realtizant una tasca de recerca d’informació i idees amb la finalitat de recuperar l’agricultura i el paissatge tradicional. Un territori vinculat a l’agricultura i el patrimoni històric de les hortes com a ferramenta de dinamització econòmica i també del turisme.

  Este segon projecte de participació ciutadana va nàixer com a conseqüència del projecte dut endavant l’any passat on es va posar en valor gran part del potencial del municipi. En ell es va detectar la necessitate de reactivació agrícola i la gestió dels camps abandonats.

   

  ocultar
  Serra crearà el banc de terres i el Consell Agrari Municipal
  Pujar