elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Rocafort s'uneix per la igualtat i contra la Violència de Gènere a través d'un gran mural

Rocafort s'uneix per la igualtat i contra la Violència de Gènere a través d'un gran mural
  MÉS FOTOS
  Rocafort s'uneix per la igualtat i contra la Violència de Gènere a través d'un gran mural - (foto 2)

  Un any més el municipi de Rocafort se sumisca a les reivindicacions del Dia Contra la Violència de Gènere (25 de novembre) i ho fa organitzant un programa d'activitats que el seu objectiu és conscienciar a tota la població sobre un assumpte que ens afecta a tots.

  “Volem fer participe a tota la població. Eliminar el que són les xarrades i fer que la gent participe de manera activa” ha assenyalat la Regidora delegada d'Igualtat, Acció Social i Educació, Sonsoles Giner Durà. Amb aquesta premissa i sota el lema ‘Caminem junts cap a la igualtat’, l'Ajuntament de Rocafort porta fins als seus carrers les diferents activitats.

  Tal com ha assenyalat Giner, aquestes activitats no estan emmarcades únicament en la celebració del dia 25 de Novembre si no que al llarg de tot l'any hi ha programades una sèrie de trobades, ja que “açò no és cosa d'un sol dia”.

  Activitats 25N 

  Durant aquests dies els veïns de Rocafort ja han tingut l'oportunitat de participar en algunes activitats organitzades al voltant del 25 N, com per exemple el taller de ‘Eines pràctiques per a participació ciutadana i l'associacionisme de les dones’ que va impartir Verónica García el passat dia 15.

  Però a més, per a aquest cap de setmana el comitè d'igualtat del consistori – format per representants polítics i associacions municipals – emplaça a tothom a participar en el taller de pintura col·lectiva d'un mural en el parc de la Llum (Pocoyó). El títol de mural és el mateix que el de la campanya ‘Caminant cap a la igualtat’ i estarà coordinat per l'artista Isabel Balaguer. 

  “Amb aquesta activitat volem cridar l'atenció de la gent. Volem que els més xicotets se senten participes del 25N i que pensen en el, no com un dia de festa, si no com un dia per a ajuntar-nos per a lluitar contra la violència de gènere” afirma la responsable d'Igualtat.

  El diumenge després de la inauguració del mural estan programades una sèrie de jocs educatius per la igualtat i una gran batucada. A més, el diumenge representants polítics faran lectura del manifest contra la Violència de Gènere que ha elaborat l'Ajuntament en col·laboració amb les diferents associacions municipals. 

  Però a més d'aquesta programació de cara per fi de setmana, aquesta prevista per al pròxim 3 de desembre la projecció del documental ‘Les dones decideixen’ en la Casa de la Cultura. Aquest esdeveniment comptarà amb la presència de la directora, Xiana Yago, qui exposarà la problemàtica que existeix al voltant dels avortaments il·legals a tot el món.

  Amb aquest tipus d'activitats el consistori persegueix la idea de “anar coneixent les diferents formes de violència que existeixen i conscienciar que la violència és una cosa que afecta a tothom, i crear espais de diàleg sobre el tema”.

  Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere

  En el seu compromís per la lluita contra la Violència de Gènere l'Ajuntament de Rocafort es va sumar la setmana passada a la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere creada per a Diputació de València.

  Amb l'engegada d'aquest nou projecte, la Diputació de València, pretén acabar amb la revictimizació de les dones que han patit algun tipus de Violència de Gènere. Per a açò, es dissenyarà un pla d'actuació comuna per a tots els municipis evitant així que la dona haja d'explicar l'ocorregut un major nombre de vegades

  Pujar