elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Roba vacunes d'una empresa farmacèutica on treballava i embene una d'elles en una farmàcia de Paterna

Roba vacunes d'una empresa farmacèutica on treballava i embene una d'elles en una farmàcia de Paterna
  • Tres persones han sigut detingudes per robatori i estafa

Agents de la Policia Nacional han detingut a Burjassot (València) a tres persones, una dona i dos homes de 30, 27 i 41 anys respectivament, d'origen colombià i equatorià, com a presumptes autores d'un delicte d'estafa, després de vendre a una farmàcia una vacuna que prèviament havia sigut sostreta, per la qual cosa a més als dos homes se'ls imputen també els delictes de furt i falsedat documental. Un d'ells també ha sigut detingut com a presumpte autor d'un delicte de trencament de condemna, ja que va ser sorprés conduint un vehicle quan li constava en vigor una condemna de prohibició de conduir vehicles de motor.

Les investigacions van començar el passat 16 de febrer quan agents pertanyents a la Brigada Local de Seguretat Ciutadana en un control preventiu van identificar als tres ocupants d'un vehicle i després d'una requisa del mateix van trobar en el seu interior un maletí amb eines compatibles amb les empleades en els robatoris en domicilis, així com una motxilla amb dos paquets d'una empresa de missatgeria que contenia en el seu interior dues vacunes d'una empresa farmacèutica per valor de 511,50 euros cadascuna al costat dels seus respectius albarans.

Els agents van interrogar als ocupants del vehicle pels efectes trobats i al no donar una explicació convincent, de manera preventiva, els van identificar plenament i van intervindre les eines i les vacunes amb els seus respectius albarans.

Continuant amb les perquisicions, els policies van esbrinar que un dels identificats era un extreballador de l'empresa farmacèutica a la qual pertanyien les vacunes, qui s'hauria prevalgut de la seua condició quan encara treballava en la mateixa per a furtar tres vacunes per un valor total de 1.536 euros.

Així mateix, els investigadors van descobrir que una de les vacunes ja havia sigut venuda a una farmàcia de Paterna per un import de 511 euros, per a això havien manipulat l'albarà d'aquesta, com també es va poder comprovar amb els albarans de l'altres dues vacunes que van ser intervingudes.

Els agents van poder constatar que, pel que sembla, la dona era l'encarregada de cridar a les farmàcies fent-se passar per empleada de l'empresa de missatgeria, indicant-los als propietaris de les mateixes que esperaven rebre les vacunes, que tingueren preparat els diners en efectiu per a donar-li'l al repartidor en el moment del lliurament.

Davant tals fets, els tres sospitosos van ser detinguts com a presumptes autors d'un delicte d'estafa, a més als dos homes se'ls imputen també els delictes de furt i falsedat documental, sent un d'ells al seu torn detingut també com a presumpte autor d'un delicte de trencament de condemna, ja que va ser sorprés conduint un vehicle quan li constava en vigor una condemna de prohibició de conduir vehicles de motor.

Dels tres arrestats, dos d'ells, amb antecedents policials, van ser posats en llibertat després de ser sentits en declaració, no sense abans ser advertits de l'obligació de comparéixer davant l'autoritat judicial quan foren requerits, mentre al tercer, en situació irregular a Espanya, li consta una ordre d'expulsió en vigor, amb origen en una condemna penal.

Pujar