elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els responsables de Terres dels Alforins demanden accions concretes per a protegir el seu paisatge davant el Secretari Autonòmic de Turisme en una visita pel territori

Els responsables de Terres dels Alforins demanden accions concretes per a protegir el seu paisatge davant el Secretari Autonòmic de Turisme en una visita pel territori
  • L’alcalde de la Font de la Figuera ha tornat a demanar accions concretes per poder frenar la proliferació de parcs solars que destrueixin el paisatge

  • El Secretari Autonòmic s’ha mostrat disposat a conversar per preservar el paisatge de Terrers dels Alforins, perquè és el futur

  • També s’ha reunit l’associació de viticultors Terres dels Alforins i els alcaldes de la zona per tractar tant l’impacte dels parcs fotovoltaics com les torres d’alta tensió

MÉS FOTOS
Els responsables de Terres dels Alforins demanden accions concretes per a protegir el seu paisatge davant el Secretari Autonòmic de Turisme en una visita pel territori - (foto 2)
Els responsables de Terres dels Alforins demanden accions concretes per a protegir el seu paisatge davant el Secretari Autonòmic de Turisme en una visita pel territori - (foto 3)
Els responsables de Terres dels Alforins demanden accions concretes per a protegir el seu paisatge davant el Secretari Autonòmic de Turisme en una visita pel territori - (foto 4)
Els responsables de Terres dels Alforins demanden accions concretes per a protegir el seu paisatge davant el Secretari Autonòmic de Turisme en una visita pel territori - (foto 5)

El Secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, acompanyat pel director del patronat de Turisme, Xavier Pascual, ha visitat aquest matí Terres dels Alforins per a conéixer de primera mà les preocupacions i inquietuds dels Ajuntaments de les diferents localitats afectades per la proliferació de parcs solars en el territori i la instal·lació de torres d'alta tensió.

En la visita per alguns dels paisatges més emblemàtics de la zona, han participat els alcaldes de Fontanars, Moixent i la Font de la Figuera i l’Associació Terres dels Alforins. També diversos viticultors i els dirigents del Museu de Prehistòria de València. Totes les parts implicades han posat l'accent en la necessitat de fer un decret que regule i protegisca el paisatge.

El Secretari Autonòmic ha recalcat en la roda de premsa celebrada en el poblat Iber de la Bastida de les Alcusses de Moixent, la importància de “la voluntat de pedagogia per a la vida i la convivència democràtica”. “Amb la paraula, consens, diàleg, sensibilitat i perspectiva històrica podem raonar, trobar punts d'intersecció i construir futur”, ha afegit el Secretari.

Colomer, ha agraït la visita i s'ha mostrat disposat a conversar per a “intentar que tots participem d'aquesta idea i voluntat col·lectiva de preservar la identitat i aquest paisatge perquè és el futur”.

Per la seua part, l'alcalde de la Font de la Figuera, Vicent Muñoz, ha insistit una vegada més en la necessitat d'una reforma del decret llei per a poder arribar a acords que no afecten i perjudiquen el paisatge, sinó que posen en valor el territori.

L’alcalde ha deixat clar que arribats a este punt els Ajuntaments necessiten accions concretes per actuar davant esta proliferació de parcs solars.“Si s'ha de crear un catàleg per a la protecció del paisatge, que ens diguen com s'ha de fer i ajudarem en tot el que faça falta”, ha afegit.

A més, Muñoz ha lamentat la falta de participació dels Ajuntaments en la presa de decisions. “No se'ns ha fet partícips als Ajuntaments per a decidir quins terrenys estan més degradats i poden ser emprats per instal·lar les torres d'alta tensió”, ha dit.

La visita ha finalitzat al nou celler d’Arraez, enclavat a la Font de la Figuera, ja que és un dels afectats. Per eixa zona es pretén passar les torres d'alta tensió de la línia que va del gran parc solar d'Almansa a la subestació de Montesa.

Pujar