1 d’octubre de 2020 1/10/20

Puig defensa que la llengua 'ha de ser una part fonamental de la comunicació, cultura i identitat dels valencians'

Puig defensa que la llengua 'ha de ser una part fonamental de la comunicació, cultura i identitat dels valencians' - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Puig defensa que la llengua 'ha de ser una part fonamental de la comunicació, cultura i identitat dels valencians' - (foto 2)

  El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha assistit a les Trobades d'Escoles en Valencià de Vallada, on ha volgut agrair el treball d'Escola Valenciana i del conjunt de la comunitat educativa per normalitzar l'ús del valencià. "Si parlem en valencià, la lengua ha de ser una part fonamental de la comunicació, cultura i identitat dels valencians", ha assegurat.

  En aquest sentit, ha lamentat que la normalització lingüística "ha estat massa temps arraconada". "Ara, afortunadament, estem en un moment en el qual la llengua no és un conflicte, sinó una eina d'unitat i identitat dels valencians", ha afirmat Puig a la XXVII Trobada d'Escoles en Valencià de la Costera, organitzada aquest any al municipi de Vallada.

  En el marc d'aquest acte, el President ha defensat el treball del conseller d'Educació, Vicent Marzà, per tal d'aconseguir que "tots els xiquets i xiquetes sàpiguen valencià, castellà i anglés" i "tinguen igualtat d'oportunitats" amb una "escola pública de qualitat". "La Comunitat Valenciana vol ser una comunitat educadora, on el conjunt de la comunitat educativa i els ajuntaments participen junt amb la Generalitat d'un projecte de renaixement basat en l'educació", ha explicat Puig.

  El cap del Consell ha fet una crida a la unitat per "aconseguir una societat avançada socialment, on hi hague treball i benestar". "Del que es tracta és que estem units com a poble, des de la diversitat i les distintes maneres de pensar, perquè volem avançar i construir una societat que estigue basada en eixa escola de valors que tenen que veure amb la igualtat, la fraternitat i la llibertat", ha ressaltat Puig.

  Pujar