elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Es presenta una candidatura alternativa per renovar el Col·legi de Farmacèutics de València

Es presenta una candidatura alternativa per renovar el Col·legi de Farmacèutics de València
  • L'objectiu de la candidatura, encapçalada per Elisa Alcayde Fort és recuperar la institució perquè torne a representar els farmacèutics i vetlle pels interessos de la professió

MÉS FOTOS
Es presenta una candidatura alternativa per renovar el Col·legi de Farmacèutics de València - (foto 2)
Es presenta una candidatura alternativa per renovar el Col·legi de Farmacèutics de València - (foto 3)

“Volem que el Col·legi de Farmacèutics de València torne a ser la casa de tots els col·legiats”. Sota aquest lema s'ha presentat aquest dijous la candidatura alternativa per presidir el MICOFV i que està encapçalada per Elisa Alcayde Fort i 39 col·legiats més.

Defensen que són candidats joves, amb ganes de renovar el col·legi, abordar les preocupacions dels farmacèutics, oferir solucions innovadores i enfrontar-se als reptes que presenta la professió avui dia i que són molts.

“Des de l'intrusisme, els reptes digitals i les amenaces al model mediterrani de farmàcia que garanteix l'assistència farmacèutica a tots els espanyols amb independència del lloc de residència. Som fonamentals perquè als pacients els arriben els medicaments”, ha explicat Alcayde a la presentació de la candidatura davant els mitjans de comunicació.

Sota el nom “Farmacèutics de cor”, la candidatura disputarà el lideratge a Jaime Giner -que porta al capdavant del MICOFV vuit anys- per gestionar el col·legi els propers 4 anys. Al costat d'Elisa Alcayde estan gairebé quaranta farmacèutics entre els quals s'integren Maria del Mar Méndez Sala, Isabel Boix Baixauli, Guillermo Grau i Paco Clemente com a Comissió Permanent.

Una candidatura que es va començar a gestar quan l'actual directiva del MICOFV va proposar que la junta rebés un salari, cosa que finalment va ser rebutjada. Aquests candidats volen recuperar un col·legi de farmacèutics que, al seu parer, s'havia anat desvirtuant: “La institució havia deixat de ser de tots, creiem que hi ha d'haver un canvi i que passe a ser un referent que ens protegeixi a tots i una a els farmacèutics”.

Actualment hi ha dues candidatures per presidir el Col·legi de Farmacèutics de València, la que s'ha presentat avui i la que, com els va explicar elperiodic.com, encapçala Jaime Giner.

Pujar