elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un pres de Picassent intenta escapolir-se saltant de l'ambulància durant el trasllat a l'hospital

Un pres de Picassent intenta escapolir-se saltant de l'ambulància durant el trasllat a l'hospital
  • En el moment de la detenció, l'intern va informar la Guàrdia Civil que la fugida la tenia planejada

La Guàrdia Civil de València va detenir a un pres, de primer grau, que va intentar escapolir-se del Centre Penitenciari de Picassent en ple trasllat a l'Hospital General Universitari de València.

El passat dia 1 de setembre, a les 11.15 hores, agents de la Guàrdia Civil de València, van ser requerits per a realitzar un trasllat d'un pres, des de Centre Penitenciari de Picassent a l'Hospital General Universitari de València. L'intern, un primer grau, pel que sembla, requeria assistència mèdica per una lesió en un braç.

Els guàrdies civils, després de complir amb el protocol de seguretat, van introduir al pres a l'interior de l'ambulància, el qual tenia un braç embenat.

A l'altura de la localitat de Xirivella, mentre els agents circulaven escortant l'ambulància, van observar a l'intern saltar d'ella en plena marxa i fugir. Dos agents, immediatament, van baixar del vehicle oficial i el van seguir a peu.

L'intern va córrer pels voltants de la localitat amb la intenció d'escapolir-se dels agents, però, en pocs minuts, una altra parella de la Guàrdia Civil va aconseguir tallar-li el pas. Pel que van procedir a la seua detenció per un delicte de trencament de condemna.

En el moment de la detenció, l'intern va dir que la fugida la tenia planejada. S'havia lesionat a propòsit per a intentar escapar, ja que li queden molts anys de condemna. Fins i tot, una tercera persona l'estava esperant per a arreplegar-ho i donar-li cobertura.

L'intern té la categoria de primer grau o de règim tancat. L'autoritat competent determina aquest tipus de grau quan són persones perilloses o d'alt risc i tenen unes mitjanes de seguretat específiques en les institucions penitenciàries.

Les diligències han sigut lliurades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 2 de Mislata.

Pujar