elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La plaça de bous de València acull quatre exposicions durant la setmana de Falles

La plaça de bous de València acull quatre exposicions durant la setmana de Falles
  • El recinte taurí propietat de la Diputació presenta quatre mostres fotogràfiques de temàtica taurina: el bou en el camp brau, els bous al carrer, l'any Berlanga i la rivalitat entre Julio Aparicio i el Litri

MÉS FOTOS
La plaça de bous de València acull quatre exposicions durant la setmana de Falles - (foto 2)
La plaça de bous de València acull quatre exposicions durant la setmana de Falles - (foto 3)
La plaça de bous de València acull quatre exposicions durant la setmana de Falles - (foto 4)

La Diputació de València ha volgut tindre un gest especial amb els aficionats als bous en unes dates en les quals, altres anys, la ciutat es convertia en capital mundial de la tauromàquia acollint la primera fira important de la temporada. Així, la plaça de bous de la capital obrirà les seues portes durant la seua setmana més taurina, perquè tot aquell que ho desitge puga visitar les quatre noves exposicions organitzades per la Unitat d'Assumptes Taurins de la corporació provincial.

Les restriccions sanitàries fan impossible la celebració de festejos, però la Diputació de València ha treballat amb l'objectiu que la ciutadania puga gaudir, d'una manera diferent, de la festa dels bous, en les dates en les quals es realitzaria la fira taurina de Falles. La institució reafirma d'esta manera el seu permanent compromís amb un sector que ha sigut especialment colpejat per la crisi de la COVID 19, a més de donar continuïtat a la seua aposta per aprofitar la plaça de bous com a recinte expositiu.

Com a novetat respecte a altres anys, les quatre exposicions de temàtica taurina podran contemplar-se des de la mateixa arena de l'emblemàtica plaça de bous del carrer Xàtiva. Coincidint amb la setmana de Falles, els aficionats podran visitar la mostres fotogràfiques entre el 13 i el 21 de març. A causa de la limitació d'aforaments, hauran de formalitzar la seua reserva a través del telèfon 963157919 o de l'adreça de correu electrònic infotaurino@dival.es

Exposicions per a tots els gustos

La primera de les exposicions, titulada ‘El bou sense barreres’, ens mostra, des de la mirada del prestigiós fotògraf Arjona, com és la vida del bou en el camp brau. A través de diverses fotografies es pot contemplar al gran protagonista de la festa en el seu hàbitat natural.

Una altra de les mostres, ‘El boom de les jonegades, vist per Finezas’, gira la mirada, de la mà del cèlebre fotògraf, a una època daurada per al sector de les jonegades a València, posant el focus en la irrupció de dos genis que passarien a la història del toreig, com són Julio Aparicio i Miguel Báez ‘Litri’.

La commemoració del centenari pel naixement del cineasta valencià Luis García Berlanga també té cabuda en el serial que ha preparat la Diputació. L'exposició ‘L’any Berlanga’ recull imatges d'algunes pel·lícules del director i aficionat taurí relacionades amb el noble art, com Calabuch o La Vaquilla.

Finalment, no podia faltar l'homenatge a una tradició tan arrelada en terres valencianes com els bous al carrer. L'exposició ‘Passió als carrers’ se centra en donar a conéixer una mica més com els habitants de desenes de localitats viuen la seua passió per estos festejos populars. El recinte estarà engalanat amb una sèrie d'elements taurins, igual que l'entrada des del Pati de Cavalls, i es donaran a conéixer els aspectes d'esta tradició de la mà de la Unió d'Emboladors i la Federació Valenciana de Bou de Corda, dos de les modalitats més carismàtiques del bou al carrer.

Amb tot això, la Diputació espera pal·liar en certa manera l'absència d'espectacles taurins en el període faller i fer més amena l'espera per a veure de nou les esteses del temple de Monleón a vessar d'aficionats gaudint de la festa.

Pujar