elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
EXPOSICIÓ ITINERANT

El patrimoni artístic de la Diputació de València, més prop que mai dels valencians

El patrimoni artístic de la Diputació de València, més prop que mai dels valencians
  • Més de 4.500 obres, entre pintures, escultures, dibuixos o gravats, que recorreran diferents localitats valencianes durant dos anys per a acostar l'art valencià del segle XIX i XX

  • Es tracta d'un projecte expositiu pioner i un dels més importants a nivell nacional

MÉS FOTOS
El patrimoni artístic de la Diputació de València, més prop que mai dels valencians  - (foto 2)
El patrimoni artístic de la Diputació de València, més prop que mai dels valencians  - (foto 3)

La pintura de Sorolla, Ribalta o Bernardo Ferrandiz, l'escultura de Benlliure o Miquel Navarro i així més de 4.500 obres que estaran des d'ara a l'abastiment de tot aquell que vullga disfrutar de pintures, dibuixos, escultures o gravats del patrimoni valencià. I és que la Diputació de València posa en marxa una exposició per a donar a conéixer l'herència artística de la institució.

Este matí s'ha presentat davant dels mitjans de comunicació l'exposició 'Memòria i Modernitat'. Una herència que per primera vegada ix a la llum en una exposició que durant dos anys recorrerà les localitats de Requena, Torrent, Alzira, Ontinyent i Sagunt, tal com ha explicat el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez: "Pensem que no es pot voler allò que no es coneix i per això comencem fa més d'un any a treballar en esta exposició que pretén donar a conéixer els ciutadans de totes les comarques valencianes este ric patrimoni".

És la primera vegada que l'arxiu artístic de la Diputació de València viatjarà a les diferents localitats en una exposició que pretén adaptar-se, a més, a cada una de les localitats en què estiga present: "M'atreviria a dir que fins a la data cap institució valenciana ha comprés un projecte artístic d'estes característiques", ha explicat José Ruiz Cervera, diputat de l'Àrea de Patrimoni i Administració General i responsable del projecte.

La primera localitat a acollir esta exposició serà Requena des del 26 de maig i fins al 3 de setembre. Les exposicions i activitats realitzades a Requena pretenen convertir a la ciutat en l'epicentre comarcal, fent partícips a les poblacions de la comarca. Les mostres compten amb la col·laboració de l'Ajuntament de Requena, l'escola de Viticultura i Enologia, la Universitat de València i l'Arxiu Provincial i Fotogràfic de la Diputació de València.

Des de la Universitat de València, el seu rector, Esteban Morcillo, ha destacat la labor didàctica d'esta exposició que pretén "promoure l'activitat i ser compresa" així com acostar l'art a les persones: "Hem de posar el valor el patrimoni valencià amb accions com està que es va a dur a terme".

Pujar