elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Olocau i la Universitat de València enforteixen la seua col·laboració amb les inauguracions de dos exposicions

Olocau i la Universitat de València enforteixen la seua col·laboració amb les inauguracions de dos exposicions
  • Ahir, a la sala de l'Aljub de la Torre de Pardines i en el Centre Cívic ‘Els Pins’ de Pedralvilla

Olocau va viure ahir una vesprada de marcat caràcter cultural amb les inauguracions de les exposicions itinerants ‘Espais Sagrats. El redescobriment de les ciutats maies al segle XIX: Teobert Maler a la Península de Yucatán’ i 'Tebeos del Passat: Ciutats del Futur’. Dos esdeveniments que van reflectir l'estreta col·laboració existent entre l'Ajuntament i la Universitat de València (UV) i que van tindre lloc a la sala de l'Aljub de la Torre de Pardines i en el Centre Cívic ‘Els Pins’ de Pedralvilla, respectivament.

A estes dos cites van assistir veïns i veïnes del municipi, així com, l'alcalde, Antonio Ropero, i els edils Pascual Esteve, Desa Vilaplana i Olga Brínquez, de l'Equip de Govern, i els regidors María José García Pitarch i Alejandro Gómez, del grup polític Partit Popular. Per part de la Universitat de València, hi va acudir María Dolores Pitarch (delegada de la rectora de la UV per al programa Universitat - Societat).

El primer edil d'Olocau i la delegada van ser els encarregats de realitzar els discursos de presentació en ambdós actes i en les seues intervencions van recalcar la gran sintonia i la predisposició que ha existit en tot moment entre les dos institucions que representen per a oferir iniciatives culturals en la localitat. Igualment, van manifestar el seu interés a continuar treballant per a portar més propostes i van augurar un gran recorregut a esta relació de cooperació.

En la primera exposició, a més, els assistents van poder gaudir d'una explicació a càrrec de Cristina Expósito, comissària de la mostra juntament amb María Luisa Vázquez. Així, Expósito va realitzar un recorregut cronològic i geogràfic des del nord fins al sud de la Península de Yucatán a través de les imatges captades en el segle XIX per l'arquitecte i fotògraf austríac i alemany Teobert Maler. Gràcies a ella, els allí presentes van poder conéixer millor la civilització maia a través de construccions megalítiques, elements arquitectònics i artístics característics, espais de la classe social més elevada o representacions que mostraven les seues creences. Un conjunt de documents de gran valor, ja que algunes de les ruïnes que hi apareixen ja s'han perdut, per la qual cosa les fotografies són l'únic registre que queda d'elles.

Quant a 'Tebeos del Passat: Ciutats del Futur’, María Dolores Pitarch va ser l'encarregada de presentar una exposició que naix de l'Aula de programació de la UV dedicada al còmic. En els seus diferents panells, es pot observar, dècada a dècada des dels anys 30, les concepcions que tenien els dibuixants nord-americans i europeus de com serien les urbs en el futur (pop, hipertecnològiques, apocalíptiques o retrofuturistes). En definitiva, una interessant selecció de còmics en la qual es poden trobar obres clàssiques com a ‘Flash Gordon’ o ‘Buck Rogers’. Per a finalitzar l'acte, es va servir un vi d'honor a tots els assistents.

En paraules d'Antonio Ropero, “és una gran satisfacció poder acollir estes dos fantàstiques exposicions, amb les quals fem un pas més en la nostra aposta decidida per la cultura”. En este sentit, l’alcalde d’Olocau va voler posar en valor “el treball que es realitza des de l'Ajuntament per promoure este tipus d'iniciatives” i va aprofitar per a agrair a la Universitat de València “la seua confiança i la seua voluntat de fer-nos partícips del seu programa Unisocietat”.

Les dos exposicions es podran visitar fins al 15 de setembre. ‘Espais Sagrats. El redescobriment de les ciutats maies al segle XIX: Teobert Maler a la Península de Yucatán’, de dimecres a diumenge, en horari de 9 a 15 hores; i ‘Tebeos del Passat: Ciutats del Futur’, els divendres i els dissabtes, de 19 a 20:30 hores.

Pujar