Castellano

Mónica Hernández guanya la medalla de bronze en el Mundial de Karate Shotokan

MÉS FOTOS
    Mónica Hernández guanya la medalla de bronze en el Mundial de Karate Shotokan - (foto 2)

Mónica ha aconseguit pujar-se al podi la primera vegada que disputava una competició internacional. Per a fer-ho va guanyar primer a una hongaresa 2-0 i després a una russa bastant més alta que ella. Aquest segon combat ho va guanyar en menys d'un minut per ippon directe. Segons el seu entrenador, Juan Alejandro Guardeno, va estar "ràpida i elèctrica". En el tercer combat, la semifinal, es va imposar l'americana per 2-0, qui va quedar en segon lloc, per darrere d'una altra compatriota.

La karateka elianera confessa que es va sentir molt decebuda en aqueix moment després de la derrota: "Mai m'havia sentit tan bé, tenia unes ganes d'eixir increïbles, estava mentalizada per a guanyar i quan vaig perdre vaig pensar que havia fallat a molta gent". Però ara, passat la calor del combat, és conscient de l'aconseguit i se sent molt feliç.

El tercer lloc ho va compartir amb una altra espanyola i companya seua a Xest, Irene Moltó, qui no va poder disputar el combat decisiu per dedició arbitral després de rebre un colp en la boca.

Els altres elianers que participaven en el Mundial també van fer un bon paper: Víctor Rubio va quedar en cinquè lloc per equips, Paula Hernández setena i també Nico malgrat no poder superar el primer combat.

En el Campionat del Món de Karate Shotokan participaven més de 500 karatekas d'uns 30 països. "Quedar tercera era dificilíssim però Mónica ens té acostumats a donar-nos alegries, ja ha sigut dues vegades medallista en el Campionat d'Espanya", així valora Héctor Teixidor, coordinador de l'Escola Municipal de Karate.