2 de desembre de 2020 2/12/20

Millares, Dos Aguas i Jarafuel renoven les seues bases per a les brigades forestals de la Diputació

Millares, Dos Aguas i Jarafuel renoven les seues bases per a les brigades forestals de la Diputació - (foto 1)
  • En estos punts de trobada els brigadistes de Divalterra emmagatzemen el vehicle de treball i la maquinària, i disposen d'espais habilitats per a la neteja personal

  • Amb les reformes executades, els locals municipals s'adapten a la normativa legal de seguretat i salut

MÉS FOTOS
Millares, Dos Aguas i Jarafuel renoven les seues bases per a les brigades forestals de la Diputació - (foto 2)

Els ajuntaments de Jarafuel, Dos Aguas i Millares han adaptat els seus respectius locals municipals cedits a les brigades forestals de Divalterra per a adaptar-se a la normativa legal de seguretat i salut en els punts de trobada.

Així, a Millares i Dos Aguas han optat per reformar els immobles que ja funcionaven com a punts de trobada per a brigadistes, mentre que Jarafuel ha cedit una nau de recent construcció situada en el polígon industrial del municipi.

El gerent de Divalterra, Antonio Mas, i el cap de servei de Brigades Forestals, Álvaro Escrig, s'han desplaçat fins a estos municipis per a comprovar l'estat de les bases una vegada reformades.

Així mateix, s'han signat sengles acords per a la cessió de l'ús dels immobles, juntament amb els alcaldes José Ramón Grau (Dos Aguas) i José Ricardo Gómez (Millares). En el cas de Jarafuel, va tindre lloc una reunió amb el primer edil Fernando García, i l'acord de cessió se signarà en pròximes dates.

Reial decret 486/1997

Des de Divalterra s'ha comunicat als més de 50 municipis que compten amb una base operativa de Brigades Forestals de la Diputació que han d'adequar els immobles als requisits que exigix la normativa vigent a través del Reial decret 486/1997.

D'esta manera, els punts de trobada adaptats compten amb diferents espais destinats a emmagatzemar vestuari de treball, eines, maquinària i combustible.

Així mateix, estos locals disposen d'aigua potable, dutxa, lavabo i vàter, per al seu ús per part dels components de les brigades, tal com recull el Reial decret.

L'adequació dels immobles es completarà amb la senyalització de les diferents estades i la instal·lació dels equips de protecció contra incendis necessaris.

Pujar