elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El ‘Mètode Valencià’ s'exporta al món

El ‘Mètode Valencià’ s'exporta al món  - (foto 1)
  • El Patronat de Turisme València llança un nou lema turístic per al 2018: “Why V? Food, Living & Sun?”

MÉS FOTOS
El ‘Mètode Valencià’ s'exporta al món  - (foto 2)

Com l'au Fènix que ressorgeix de les seues cendres, el Patronat de Turisme de València ha patit una "transformació" en els dos últims anys que l'ha posicionat com una marca en la qual els valencians s'identifiquen territorial i sentimentalment. Un 'mètode valencià' -així s'ha batejat des de la corporació a aquesta forma de treball- que vol exportar-se al món.

És la filosofia de gestió que s'arreplega en el nou lema turístic per al 2018 del Patronat: "Why V? Food, Living & Sun?" que se centra en el easy living valencià com a reclam turístic: "Hi ha moltes formes de fer les coses però per a nosaltres el més important és viure-les i açò mateix, nosaltres, els valencians i valencianes i la nostra forma de viure, és el principal atractiu de València", ha explicat la diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, en la presentació d'aquest 'claim'.

Aquesta nova forma de treball ha implicat, al seu torn, una nova forma de col·laborar amb institucions i empreses privades. Una transversalitat en la qual la implantació de la igualtat de gènere ha sigut una de les condicions per a concedir ajudes públiques i contribuir a la professionalització del sector.

La també vicepresidenta del Patronat de Turisme ha posat com a exemple d'aquesta nova forma de treball en col·laboració amb altres actors turístics accions com 'Del Tros al Plat' que es va realitzar fa unes setmanes i que va tenir molt bon acolliment en les comarques de la província: "Les coses han canviat molt. Ja no existeix la filosofia de platja a l'estiu i interior a l'hivern". Un canvi estructural que genera nous ítems com el transport, l'experiència o l'allotjament que estan sent adoptats en el sector turístic.

En aquesta mateixa línia el director de l'àrea de creació de producte propi del Patronat Provincial de Turisme, Evaristo Caselles, ha assenyalat el clima, la manera de viure i la seguretat com les característiques més cercades pels turistes i que defineixen també aquest territori: "Est eés el mètode valencià i el claim".

Per al 2018 es va a llançar aquesta estratègia, que compta amb un pressupost de 3.749.811 euros. El muntant anirà destinat a ajudes públiques i programes propis centrats en la gastronomia, la cultura, la naturalesa i la destinació. Són els quatre eixos entorn dels quals s'articularà el pròxim any l'acció del patronat.

Serà precisament en la Fira Internacional de Turisme (FITUR), que se celebrarà a Madrid del 17 al 21 de gener, on s'estrenarà aquesta campanya i on es donaran detalls de les diferents accions que es duran a terme.

Pujar