elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Mancomunitat de l'Horta Sud renova el conveni amb Gossos d’Alpe

La Mancomunitat de l'Horta Sud renova el conveni amb Gossos d’Alpe
  MÉS FOTOS
  La Mancomunitat de l'Horta Sud renova el conveni amb Gossos d’Alpe - (foto 2)

  La Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud gestiona el servei de recollida, custòdia i protecció d'animals de companyia abandonats, errantes o decomissats; el tractament d'animals morts en espais públics i el desenvolupament de l'estructura necessària per a fomentar sempre la seua posterior adopció en 12 municipis de la comarca: Albal, Aldaia, Alfafar, Benetússer, Beniparrell, Catarroja, Paiporta, Picanya i Quart de Poblet, Mislata, Sedaví i Xirivella. Aquests tres últims s'han adherit en 2017 al servei mancomunat. La comissió de govern de l'organisme supramunicipal, després d'haver sigut convocat un concurs públic amb publicitat, ha aprovat l'adjudicació per un període d'un any a l'empresa Gossos d’Alpe, amb seu a Sollana, per un import de 57.000 euros.

  Els responsables municipals que tenen aquest servei mancomunat exigeixen, en cada convocatòria, el sacrifici zero dels animals arreplegats, així com el foment de l'adopció dels mateixos. Són poques les empreses que donen aquest servei i cap d'elles amb seu en la comarca. A més, tots els dissabtes de l'any, de 10:00 a 13:30, el centre Gossos d’Alpe obri les seues portes perquè voluntaris i famílies puguen passar un dia de convivència amb els animals del centre. Els passegen, juguen amb ells i descobreixen una forma diferent de tenir oci en família. L'experiència és molt gratificant, sobretot per als més xicotets que, en alguns casos, aconsegueixen que els seus pares adopten o acullen algun d'aquests animals a la recerca de nova família. Aquests motius, al costat de la plica més econòmica, són els que han decantat l'oferta cap a aquesta empresa.

  L'any passat es van arreplegar més de 300 animals en els nou municipis de la comarca que tenien aquest servei mancomunat. Molts d'ells són animals de companyia extraviats, que finalment recuperen els seus propietaris. Quasi un miler de gossos –de diferents punts de la geografia que tenen aquest servei contractat amb l'empresa- van eixir del centre de recollida l'any passat, principalment de tornada a casa dels seus propietaris i en gran manera també a adopcions a través de les protectores amb les quals treballen (HelpDog València, Ca Tirolina de Catarroja, SOS Frenchy, Amics de Dexter…) o a famílies en situació d'acolliment temporal.

   Gossos d’Alpe té uns 200 gossos tot esperant adopció en les seues instal·lacions de Sollana. El centre compta amb una veterinària, de dilluns a dissabte, que s'encarrega d'administrar la vacuna antirràbica a tots els animals que arriben, així com de col·locar-los un microxip. Els gossos que més costen d'adoptar són els de gran grandària, tipus mastin, pastor alemany o els considerats de raça potencialment perillosa (pitbull, American-Stanford,…), pels quals es fan campanyes específiques per a adoptar aquests exemplars, com l'actual “Adopta un Grandullón”.

  Pujar