elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Mancomunitat Camp de Túria organitza una jornada d'economia social i emprendeduria

La Mancomunitat Camp de Túria organitza una jornada d'economia social i emprendeduria

    El departament de Promoció econòmica i ocupació de la Mancomunitat Camp de Túria ha organitzat una jornada d'economia social amb la col·laboració de Fevecta (Federació valenciana d'empreses cooperatives de treball associat) i Aesal (Agrupació empresarial de societats laborals i economia social).

    El multiusos de Llíria s'ha omplit de l'alumnat dels quatre IES amb aules d'emprenedoria de la comarca: Les Alfàbegues de Bétera, La Vereda de la Pobla de Vallbona, IES l'Eliana i el Laurona de Llíria. També han assistit estudiants de l'IES de Benaguasil i l'alumnat de mecànica del Programa de formació i qualificació bàsica (PFCB) de la Mancomunitat Camp de Túria.

    L'objectiu de l'esdeveniment ha sigut donar a conèixer l'economia social de la mà de Pepe Albors, responsable de desenvolupament empresarial i projectes de Fevecta i de Pilar Guillén, tècnica d'emprenedoria i consultora d'empreses de Aesal-CV. Tots dos han destacat que l'economia social tracta de compartir i fer que les empreses estiguen al servei de les persones i de l'interès social, a més de l'econòmic.

    Després d'ells, Paloma Monte d'Oca, ha presentat el Projecte Emprén que du a terme l'IES l'Eliana. El seu objectiu és dinamitzar en tots els centres que ofereixen formació professional experiències de cultura emprenedora mitjançant la implantació d'iniciatives de creació d'empreses en centres educatius públics de la Generalitat Valenciana.

    Posteriorment, l'alumnat ha pogut conèixer diferents formes de mercat de la mà d'emprenedors de la comarca com Miriam Muñoz, que ha aconseguit crear la seua pròpia marca de roba; Ancor Montaner, guanyador de la 4a edició de Maestros de la costura que acaba d'obrir el seu negoci i Salvador Plaus, gerent de l'empresa Producciones Valencia. Tots han animat als alumnes a iniciar el seu propi projecte i treballar en el que volen.

    La jornada ha finalitzat amb XPLICA, una ronda de preguntes en la qual l'alumnat ha pogut resoldre els seus dubtes sobre economia social i emprenedoria preguntant als ponents i les persones emprenedores. La conclusió a la qual han pogut arribar ha sigut que les aules d'emprenedoria ensenyen a ser productiu i resilient, fent que en equip es puguen trobar millors solucions de negoci per al futur.

    Pujar